Середа, 24 Квітня 2024 р.
6 Жовтня 2017

ДЕПУТАТИ РОЗБЕРУТЬСЯ ЗІ СТОМАТОЛОГАМИ І ДОРОЖНИКАМИ

Чи готове місто до зими, як працювали депутатські комісії, хто так недолуго ремонтує дорогу в Жовтневому, і чи насправді стоматполіклініка злукавила щодо потреби в заміні вікон, з’ясовували депутати міськради на засіданні 3 жовтня.

Порядок денний при формуванні помітно зменшився, адже через об’єктивні причини розгляд земельних питань перенесли на позачергову сесію, що відбудеться 10 жовтня.

Ця ж сесія розпочалася з нагород. Міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ вручив відзнаку міської ради «Честь і шана» голові правління ПАТ «Гіпсовик» Володимиру ПОСТОВОМУ, «За заслуги перед міською громадою» нагороджений тренер-викладач із кікбоксингу ДЮСШ №2 Анатолій ЛАБАТЮК. «Почесним громадянином міста» став директор фірми «Рокор» Олександр КОНЮШЕНКО. Посмертно таке ж звання присвоєно декану факультету фізичної культури К-ПНУ ім.Івана Огієнка Миколі СОЛОПЧУКУ.

Повний текст рішення щодо підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період розмістили на сайті міськради, а під час сесії заступник міського голови Сергій БАБІЙ переважно відповідав на запитання та акцентував на певних проблемах. Зокрема, що в місті близько півтори тисячі аварійних дерев, які в будь-який момент під час негоди можуть завдати шкоди не тільки майну, але й життю людей. Тільки цьогоріч гілки слабких рослин побили 12 автомобілів. Боротися з аварійними деревами комунальники планують наступного року – кажуть, що часу і грошей має вистачити на тисячу стовбурів.

Також актуальним для міста є і визначення стратегії розвитку міських доріг, якою починають займатися вже цього тижня.

Але поки стратегію народжують, багато депутатів висловили невдоволення своє і виборців щодо ремонту дороги у Жовтневому. Мовляв, зливові канали позасипали, технологія заплута-на тощо. Аби розібратися з ремонтом вул.Князів Коріатовичів, вирішено створити депутатську комісію і зустрітися із представниками Служби автомобільних доріг, на балансі якої перебуває ця дорога, і яка визначалася з підрядником, що шокував кам’янчан.

Створення ще однієї комісії – щодо перевірки фінансово-господарської діяльності КП «Міська стоматологічна поліклініка» – ініціював депутат Анатолій ГУРОМА. За його словами, гроші, виділені з бюджету для заміни вікон у цій установі, можуть бути використані не за призначенням, адже нібито там більшість вікон поміняли. Дісталося від радикала на горіхи і директору стоматполіклініки Антону ПАКАНИЧУ, і заступнику міського голови Вадиму САВЧУКУ. Щоправда, їх не було в залі, і надати якісь пояснення вони не мали можливості.

Мер запропонував звернутися до правоохоронних органів, якщо вже є такі серйозні заяви. Проте депутати вирішили, що самі розберуться.

«Домалював» картину щодо ситуації в стоматполіклініці депутат Геннадій НЕВЕНЧАН, оперуючи великою різницею між цифрами зарплат лікарів-стоматологів і керівництва. 

Риторика в залі попахувала кадровими змінами. Тільки поки не зрозуміло, на чий стілець знайдуть кращого. А може, вже знайшли.

Проголосували депутати і за звернення до Верховної Ради України щодо розробки дієвих заходів впливу на стихійні ринки. «На жаль, покупці не усвідомлюють рівня небезпеки та не реагують на повідомлення у засобах масової інформації про гострі кишкові отруєння в людей, які вживали продукти, придбані на стихійних ринках. Але проблема є, і її необхідно вирішувати», – зазначено в документі.

Також, згідно з рішенням сесії, у творчих кам’янчан з’явилися шанси видати власну книгу за кошти міського бюджету. Для цього затверджено Програму підтримки книговидання місцевих авторів і популяризації української книги в місті Кам’янці-Подільському на наступні три роки.

Нагадаємо, що на сайті міської ради ведеться пряма он-лайн-трансляція сесій, на цьому ресурсі також доступний відеозапис засідань.