Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
13 Жовтня 2017

ВІЧНА ВУЛИЦЯ СУВОРОВА

Топонімічна комісія міської ради 11 жовтня вкотре розглянула перейменування вул.Суворова та пров.Піонерського. І знову не прийшла до єдиної думки, яку можна рекомендувати депутатам міської ради.

Український інститут національної пам’яті, куди звернулася комісія, роз’яснив, що вул.Суворова формально не підпадає під перейменування, тоді як пров.Піонерському таки треба змінювати ім’я. Мешканці вул.Суворова наполягають на збереженні старої назви й на жодні компроміси не згодні. Історики ж переконують, що нелогічно в час російсько-української війни називати вулицю іменем царського генерала, який придушував і польську Барську конфедерацію, і українську Коліївщину, і російське повстання Пугачова. Навіть на нейтральну первісну назву Старопоштова мешканці вулиці не згодні.

Щодо пров.Піонерського, то його жителі в принципі згодні на перейменування, тільки не можуть підібрати ім’я. Жоден із запропонованих комісією варіантів – Скаутський, Затишний, Наталі Забіли, дитячої письменниці, яка 1924 р. перший вірш надрукувала в Кам’янці-Подільському, – не набрав необхідної кількості голосів.