Субота, 27 Квітня 2024 р.
13 Жовтня 2017

ПОКАРАЛИ… ШТРАФОМ

Декана Кам’янець-Подільського національного університету ім.Івана Огієнка засуджено за одержання неправомірної вигоди.

У липні цього року за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області слідчими слідчого управління ГУ Нацполіції в області спільно зі співробітниками облуправління СБУ в результаті проведених негласних слідчих дій задокументовано факт одержання деканом К-ПНУ ім.Івана Огієнка, членом приймальної комісії, 5200 грн. неправомірної вигоди.

Половину коштів він планував передати іншим членам приймальної комісії за прийняття позитивного рішення щодо зарахування абітурієнта на ІІ курс економічного факультету, а решту – залишити собі.

За результатами досудового розслідування, з урахуванням визнання підозрюваним своєї провини та сприяння слідству, між ним і прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Віталій ДОВГАНЬ, вироком Кам’янець-Подільського міськрайонного суду педагога визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.369-2 та ч.1 ст.368 ККУ. До засудженого, в межах санкцій цих статей, застосовано покарання – штраф у 22,1 тис.грн. Також його на рік позбавлено права займати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області.