Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
20 Жовтня 2017

ЩО НАРЕМОНТУВАЛИ ЗА БЮДЖЕТНІ ГРОШІ

Де у місті з’явилося свіжовстелене перехрестя, чи стане на один сквер більше, і на скільки ще років вистачить міського кладовища, – про це та інше йшлося під час огляду п’яти об’єктів, на яких фінішували ремонтні роботи. Всі кошти виділялися з міської скарбнички. На ревізію минулої п’ятниці, крім представників влади та декількох депутатів міськради, вирушили і журналісти.

Рейд розпочали із міського кладовища, яке з кожним роком розростається і потребує місця.

– Кладовищу 40 років. Його площа – 58 гектарів, із яких 30 уже використано, – розповів заступник міського голови Сергій БАБІЙ. – Залишається 18 гектарів, яких, за попередніми підрахунками, має вистачити на 25 років.

Тож на сьогодні підприємство «Будмонтажсервіс» (директор Олександр Заєць) розчистило два сектори, зробивши їх придатними під поховання, планують завершити й облаштування паркану. Роботи потягнули на 400 тис.грн.

У місті з’явилося вже 11 перехрестя, вимощене плиткою.  

– За радянських часів на перехресті Суворова-Тімірязєва на шашку встелили асфальт низької якості та маленької товщини, – каже міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ. – Дорога тут була гармошкою. Ми порахували, що бюджету дешевше обійдеться якісна кам’янецька плитка, ніж асфальт. Крім того, підприємство-виробник «Рокор ЛТД» надало нам гарантійний лист на 20 років.

Проект коштував місту 344 тисяч гривень. Окрім власне перехрестя, тут облаштували водовідведення, тротуари, з’їзди, вмостили червоно-білою плиткою пішохідні переходи. За словами Сергія Бабія, щоб повністю завершити ремонт дороги на вул.Суворова – від вул.Північної до Пушкінської – потрібно 6 млн.грн.

вул.ДрагомановаПідмарафетили і вул.Драгоманова. Тут замінили мережу теплопостачання, відремонтували дорожнє покриття, по-європейськи облаштували водовідвідні канали, зробили пандуси.

Дійшли руки і до вул.Кузнечної, що в Старому місті. Тут працювала бригада КП «Комунбуд» (Сергій Когут). Допомагали також представники Кам’янець-Подільської дієцезії. Вартість проекту – 570 тис.грн. За ці кошти виклали кам’яну бруківку на проїжджій частині та тротуарі, провели нові мережі, встановили опори зі світильниками. Планують облаштувати на цій вулиці й центральний громадський туалет.

А завдяки кам’янчанину-меценату Олександру ШУШКОВСЬКОМУ, за кошти якого реконструювали оглядовий майданчик на Руських фільварках, вирішено на досягнутому не зупинятися. Міська влада надумала йти далі й облаштувати тут сквер. Проект розроблятиме департамент ЖКГ (директор Олександр БАБЧИНСЬКИЙ). Поблизу відремонтованого майданчика планують розчистити дерева, облаштувати доріжки та освітлення, висадити квіти і встановити урни. Нагадаємо, що за кошти міського бюджету на майданчику розчистили сухостійні дерева та встановили 9 опор освітлення.