Четвер, 25 Квітня 2024 р.
27 Жовтня 2017

ТЕПЛО ДЕСЬ ІДЕ, А ДЕСЬ ПРОРИВАЄТЬСЯ

Із 23 жовтня «Міськтепловоденергія» розпочала подачу тепла до житлових будинків. Проведено запуск усіх котелень і ТЕЦ. За станом на 26 жовтня, централізоване опалення запущено на 371 житловий будинок (із 409). Утім теплішають батареї не миттєво, адже пусконалагоджувальні роботи на мережах тривають.

Наразі наші працівники докладають усіх зусиль, аби скоротити період запуску, але чимало клопотів створюють дії самих мешканців. Наприклад, самовільне втручання в роботу системи ­ встановлення додаткових кранів на приладах опалення, замуровані технологічні ніші, прикриття запірної арматури на теплолічильниках, замкнені підвальні приміщення.

Доволі часто тепло затримується у зв’язку з тим, що на верхніх поверхах забувають випустити з батарей зайве повітря.

Обов’язково потрібно відкрити загальнобудинкові лічильники. Саме через прикриття лічильника у декількох будинках тепло отримала лише половина його мешканців, а наслідки «економії» вилізли повторним потраплянням повітря до системи.

Частина будинків тимчасово не отримує тепла у зв’язку з поривами на зношених мережах. Зокрема, 26 жовтня їх ліквідовували на вул.Розвадовського, 11 (відключені будинки №1, 3, 5, 10, 11, 13, 17) та Нігинському шосе, 37а, вул.Соборна, 18, 19 та території центральної лікарні.

У зв’язку з прокладанням мереж теплопостачання до будівлі нової ТЕС, у декількох будинках поруч (багатоповерхівки №2, 5, 9, 11 на вул.Лер­монтова, №44 на вул.Драй­Хмари, а також двох гуртожитків національного університету) опалення буде підключене до 1 листопада.

Прес­служба КП «Міськтепловоденергія».