Четвер, 18 Квітня 2024 р.
27 Жовтня 2017

ХТО ВКРАВ ПРАПОРИ?

ХТО ВКРАВ ПРАПОРИ?«За що?» – із таким риторичним запитанням до редакції звернулася вдова полеглого бійця 5-го батальйону ДУК «Правий сектор» Миколи ФЛЕРКА (позивний «Танчик») Наталія ЯКУБОВСЬКА.

Торік на фасаді будинку, де жив Микола, встановили на його честь меморіальну дошку, а над нею – два прапори: синьо-жовтий і червоно-чорний. Сюди небайдужі кам’янчани приносили квіти, запалювали лампадки. Але в ніч на 25 жовтня обидва стяги безслідно зникли.

– Це не банальна крадіжка, бо кронштейн, який тримав прапори, навіть на металобрухт не здаси, бо заважить на гривень 10, – каже заступник голови міського осередку товариства «Просвіта» Анатолій ПАЛАДІЙЧУК. – Щодо хуліганства теж не впевнений: вазу із квітами не перевернули, підсвічники не розбили. Йшли конкретно по прапори, що висіли на висоті близько 3 метрів. Отже, зловмисники все спланували заздалегідь: і драбину знайшли, і шурупи спецінструментом викрутили, і час доби обрали, коли ніхто не помітить.

Коля Флерко, як і тисячі інших Героїв, боролися, аби в Україні всюди висіли українські прапори, а не російські. Сила «руского міра» в нашій байдужості, лінощах і страхові. Це не просто крадіжка, це виклик нам усім. Якщо хтось має якусь інформацію про зловмисників, нехай не залишається байдужим.

Ольга БАНАХ.