Четвер, 25 Квітня 2024 р.
27 Жовтня 2017

ПРИЗОВНИКИ ПІД ПРИЦІЛОМ

– Уранці 10 жовтня мій онук Іван поїхав до Кам’янця, але на роботу так і не потрапив, бо його впіймали та відвезли до військкомату, – завітавши до редакції, розповідає Діана Іванівна із с.Добровілля. – Дорогою до військкомату він передзвонив, а потім у нього відібрали телефон. Тільки 20 грудня внуку має виповнитися 20 років, тож хапати його на вулиці, везти до військкомату та видавати повістку ніхто не мав права. На «Гарячій лінії» Міноборони, у військовій прокуратурі, куди ми дзвонили, нам розтлумачили, що на строкову службу беруть хлопців 20-27 років. Молодші можуть іти служити лише за власним бажанням. Я не проти, щоб мій Іван служив в армії, але нехай усе буде за законом.

Військовий комісар підполковник Володимир ВОЗНИЙ запевнив, що його працівники також діяли в рамках закону:

– Відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», кожен хлопець призовного віку, отримав повістку чи ні,  зобов’язаний у 10-денний термін, із дня початку чергового призову, з’явитися до військкомату для уточнення даних. Цьогоріч призов розпочався з 1 жовтня. Хлопець не з’явився, тому на нього було оформлено розшукове завдання. Представники військкомату, військової прокуратури та поліції розшукали його і доставили до військкомату. Втім повістку не вручили, бо Івану 20 років виповниться в грудні, аж тоді його й візьмуть на строкову службу.

За словами Володимира Миколайовича, на сьогодні ж військкомат розшукує близько тисячі чоловіків із Кам’янеччини. Часто їм доводиться навіть на вулиці зупиняти хлопців, щоб перевірити дані. Тих, хто у розшуку, везуть до військкомату.