Четвер, 28 Березня 2024 р.
10 Листопада 2017

МІЖ БОЛОТОМ І АСФАЛЬТОМ… ДЕРЖАВНИЙ КОРДОН

МІЖ БОЛОТОМ І АСФАЛЬТОМ... ДЕРЖАВНИЙ КОРДОН– Якщо дорога на Жовтневому будується за європейськими «ГОСТами», то нам тоді ті «ГОСТи» не підходять, – обурено зазначила в телефонній розмові з редакцією кам’янчанка Наталія Василівна. – Мій будинок розташований там, де районна аптека. Але гарне дорожнє полотно не доходить до бордюру десь два метри. Чому ж не додати асфальту і не зробити все як треба? Людям там довіку болото місити?

По пояснення ми звернулися до департаменту ЖКГ.

– «Облавтодор» не передбачив потрібної ширини дороги, була помилка проектантів: замість 10 метрів передбачили всього вісім, – каже директор департаменту Олександр БАБЧИНСЬКИЙ, який також очолював тимчасову депутатську комісію щодо перевірки якості виконання ремонту дороги на вул.Князів Коріатовичів. – Тендерний комітет не захотів внести правки. Тому до весни все буде так, як є. Наступного року працюватимемо зі Службою автомобільних доріг щодо подальшого асфальтування вулиці.

А ось начальник Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області Петро ГНИДЮК вважає, що незаасфальтованою частиною вулиці має займатися все-таки місто.

– Проектанти керувалися актом прийому-передачі цієї дороги на наш баланс 2008 року, – каже Петро Іванович. – За цей час місто встановило бордюри трохи далі. Ми не можемо заасфальтувати решту з декількох причин. По-перше, це було б нецільове використання державних коштів, на що ми піти однозначно не можемо, бо ті ділянки, про які йдеться, перебувають на балансі міста. Ми ж маємо право працювати тільки над тією частиною, яка перебуває на нашому балансі. По-друге, там повинна використовуватися інша технологія. Тільки щебінь з афальтом покласти не вийде, бо відсутня основа дороги, і машини просто проваляться. Тому тепер на своїй землі місто має згідно з усіма технологіями будувати дорожнє покриття.

На підтвердження своїх слів дорожники надали редакції копію актів прийому-передачі, які підтверджують ширину дороги, котрою опікується САД: 0,8 км вул.Князів Коріатовичів завширшки 10 метрів, 0,4 км цієї ж вулиці завширшки 8 метрів.