Четвер, 18 Квітня 2024 р.
1 Грудня 2017

ГАЙДА ПО ДОСТУПНІ ЛІКИ!

До редакції зателефонувала постійна читачка «Подолянина» Олена Вікторівна із запитанням, чи справді з 20 грудня припиниться програма «Доступні ліки»:

– Нещодавно на під’їзді з’явилося оголошення, що з 20 грудня не діятиме програма «Доступні ліки». Виходить, що вже з наступного року ми не зможемо мати безкоштовні ліки або з незначною доплатою? Для більшості хворих ця програма бодай якось полегшувала життя. Буде шкода, якщо вона завершиться.

Програма «Доступні ліки»По коментар ми звернулися до начальника управління охорони здоров’я міськради Юрія ПЛИВАНЮКА, який запевнив, що ліки не лише залишаться доступними і в новому році, а й збільшиться їхній перелік. 

– До кінця року залишаються невикористаними ще 300 тисяч гривень, виділених із Держбюджету на цю програму, – каже Юрій Васильович. – Тому хочу наголосити кам’янчанам, аби не зволікали з візитом до лікаря по пільговий рецепт. Лише при його наявності можна отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою. Це потрібно зробити до 20 грудня.

А на 2018 рік до вищезгаданого переліку захворювань додадуться ще медикаменти для лікування виразки і хронічних гастроентерологічних патологій, депресивних станів та анемії вагітних у першому триместрі. Також у проекті постанови передбачено додати до переліку ще по одній діючій речовині для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями та діабетом ІІ типу – лозартан і глібенкламід.