Субота, 27 Квітня 2024 р.
8 Грудня 2017

ЦЯ СЕСІЯ ЩЕ НЕ ОСТАННЯ

Депутати визначились із місцем для Меморіалу шани борцям за Незалежність України. Як і рекомендувала фахова комісія, ним стане майдан Відродження. Також народні обранці вирішили увійти в історію як депутатське скликання, яке відреставрує головний майдан міста.

Крім цього рішення, на сесії міськради, що відбулася 5 грудня, депутати розглянули ще близько 50 питань порядку денного та 126 рішень земельного характеру. 

Готуючись до нового бюджетного року, депкорпус ухвалив низку програм комунального, соціального і освітнього характеру. Зокрема, погоджено Програму стратегії розвитку доріг Кам’янця до 2025 р., Програму підтримки інтелектуально обдарованих дітей міста тощо.

Також на сесії депутати створили декілька комісій. Після виступу інваліда по зору Афанасія ПОВОЗНІКОВА та за його наполяганням депутати перевірять діяльність соціального центру «Турбота». Робота іншої депутатської комісії зініційована Василем КОБИЛЬНИКОМ. Вона з’ясує, чи має всі необхідні дозволи приватна будівля на вул.Князів Коріатовичів, 72, частина якої, за словами депутата, розташована на території комунального об’єкта – КНС. Як виявилося, будівля належить родині іншого депутата – Михайла ПОСІТКА. За його словами, об’єкт виріс після перемоги у конкурсі й має всі необхідні дозволи. Також він назвав ініціативу політичною розправою. Це питання викликало жваве обговорення в залі, яке за емоціями може перевершити тільки обговорення доцільності будівництва комерційного ларка біля житлового будинку навпроти головного корпусу університету на вул.Огієнка. Аргументами сторін були: з одного боку – скарги мешканців на знищення зеленої зони (озвучив Михайло Посітко), з іншого – захист підприємництва. За неперевіреною інформацією, ларьок належить одному з депутатів міськради. 

До кінця року народні обранці планують провести ще декілька засідань позачергових сесій.