П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
8 Грудня 2017

ВІД МИКОЛАЯ ДО ЙОРДАНА

За вікном – останні дні 2017 року. Аби створити містянам новорічний настрій, Кам’янець-Подільський уже активно готується до свят.

ВІД МИКОЛАЯ ДО ЙОРДАНА6 грудня комунальники почали працювати над встановленням головної новорічної окраси Старого міста. А 7 грудня директор департаменту гуманітарної політики Альона КУЗЕМА проанонсувала, що головна ялинка міста матиме новий денний образ. Адже багато кам’янчан і гостей міста скаржилися, що ялинка виглядає святковою лише вночі, коли запалюються вогники, а вдень – надто просто і нудно. Тому вже 19 грудня, у День святого Миколая, кожен охочий зможе «зацінити» новий денний одяг ялинки. Саме цього дня, о 16.00, на площі Польський ринок (біля Ратуші) відбудеться театралізоване дійство, під час якого урочисто засвітиться новорічна красуня. Радуватиме ялинка жителів і гостей, як і зазвичай, до завершення зимових свят. Прикрасять головний атрибут Нового року і у центрі міста – на майдані Відродження, а також на майданчиках усіх мікрорайонів.

Для наймолодших діятимуть дві світлиці святого Миколая.

9 грудня на базі готелю «Рейкарц» відбудеться відкриття першої новорічної резиденції, а 19 грудня, о 13.00, у Виставковій залі на вул.Соборна, 29а запрацює ще одна. Маленьких гостей чекають безкоштовні ігрові програми з казковими героями, конкурси, ігри, які принесуть по-справжньому святковий настрій для всієї родини.

Також 19 грудня, о 14.00, на майданчику біля готелю «Рейкарц» відбудеться вже традиційний конкурс на найкращу новорічну ялинку «Зимова красуня».

Серед інших заходів новорічно-різдвяної акції «Від Миколая до Йордана» майстер-класи, ярмарки, облаштування фотомайданчиків, концерти дитячих творчих колективів, сімейні конкурси і дитячі програми. Детальніше про них читайте у наступних номерах «Подолянина».

Ольга БАНАХ.