П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
22 Грудня 2017

ОЙ ХТО, ХТО МИКОЛАЯ ЛЮБИТЬ…

У світле свято 19 грудня до Кам’янця прийшов святий Миколай.

ОЙ ХТО, ХТО МИКОЛАЯ ЛЮБИТЬ…

За традицією, члени виконавчого комітету міської ради на чолі з міським головою Михайлом Сімашкевичем організували свято для дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах• За традицією, члени виконавчого комітету міської ради на чолі з міським головою Михайлом Сімашкевичем організували свято для дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Юних кам’янчан запросили у Резиденцію святого Миколая, що в готелі «Рейкарц», де для них організували справжню казку з розвагами і подарунками.

• Цього ж дня Святий Миколай відчинив двері своєї світлиці у Виставковій залі, що на Соборній. На відкритті міський голова символічно передав свій «посох правління містом» казковому дідусеві. Першими господар світлиці зустрічав дітей із родин переселенців. Для них було організовано справжнє свято з казковими персонажами, веселими хороводами і, звичайно, подарунками. Вітатиме юних кам’янчан святий Миколай аж до 30 грудня.

Родина міського голови також долучилася до створення дива

• Родина міського голови також долучилася до створення дива.

«Моя дружина Алла чимало часу присвячує благодійності, не афішуючи цього. Одна з акцій, яка вже стала щорічною, – здійснення бажань у День святого Миколая для дівчаток, родини яких опинилися в складних життєвих обставинах. Сьогодні разом із підприємством «Лоранж» їй вдалося втілити мрії маленьких кам’янчанок – подарувати сукні, в яких вони зможуть дефілювати на свята», – пише на своїй сторінці у «Фейсбуці» Михайло Євстафійович.





У ЛІСІ, ЛІСІ ТЕМНОМУ…

У ЛІСІ, ЛІСІ ТЕМНОМУ...14 грудня на базі відбувся міський конкурс на найкращу ялинкову прикрасу. Учасники вражали різноманіттям матеріалів, які були використані, техніками, творчим підходом і майстерністю виконання.

I місце у молодшій групі посіли Артем Хомич і Дар’я Цимбалюк (ЗОШ №7); у середній групі – Анастасія Сикіль (НВК №9), Аліна Касапчук (НВК №3), Діана Дибко (ЗОШ №2) та Анастасія Глуха (ЦДЮТ); у старшій групі – Ірина Фещенко (ЗОШ №15), Анна Костенюк і Валерія Дудар (НВК №3). У номінації «Підвіски» першу сходинку зайняли НВК №3 та ЗОШ №2, а в номінації «Різдвяний віночок» – ЦДЮТ. Приз глядацьких симпатій вибороли ЗОШ №10 та НВК №3.

Песики, олені, метелики, зірочки, свічечки, цукерочки, лапки, ангелики, миколайчики, бантики, стрічки, кульки… Чим кам’янецькі школярі тільки не прикрашали зелених красунь (на фото). 19 грудня на майданчику біля готелю «Рейкарц» відбувся конкурс на найкращу новорічну ялинку «Зимова красуня». Учні разом із наставниками, незважаючи на холод і заметіль, весело прикрашали штучні ялинки власноруч створеними іграшками. А святий Миколай вирішив, що перемогла дружба, і кожній школі присвоїв переможну номінацію, вручивши грамоти.

ОДИН, ДВА, ТРИ – ЯЛИНОНЬКО, ГОРИ!

У День святого Миколая в місті урочисто запалили вогні головної ялинки, яка стане окрасою святкового і казкового Кам’янця-Подільського.

На майдані Польський ринок цього вечора панувала атмосфера свята, дива і тепла, такого щирого, домашнього, доброго. Вперше саме під час відкриття ялинки, але вже традиційно для міста місцеві пластуни урочисто передали громаді Кам’янця-Подільського Вифлеємський Вогонь Миру, який протягом усього року оберігатиме кам’янчан, даруватиме мир і віру у добро.

Підготувала Ольга БАНАХ.