Четвер, 25 Квітня 2024 р.
22 Грудня 2017

ЧИ БУДЕ КАМ’ЯНЕЦЬ МОЛОДІЖНОЮ СТОЛИЦЕЮ?

У чарівного міста, де проживають близько 30 тисяч молодих громадян, з’явилася можливість стати не лише де-факто, а й де-юре молодіжною столицею України.

Відомо, що Кам’янець-Подільський посідає третє місце після Оксфорда та Кембриджа за співвідношенням кількості студентів на душу населення. У молодіжного крила міста з’явилася чудова нагода закріпити ці позиції, адже на початку листопада представни-ки Міністерства молоді та спорту України оголосили про проведення конкурсу «Молодіжна столиця України». Регіональним координатором області було обрано кам’янчанина Олександра Марчука.

Метою конкурсу є подолання нагальних проблем, які існують у молодіжному середовищі України: виїзд молоді за кордон, застій молодіжної політики та взагалі пасивність чи відсутність молоді в громадсько-політичному секторі.

Флешмоби, акції, соціологіч-ні дослідження, проекти у рамках конкурсу будуть проводитися, аби зробити наш молодіжний ареал розвинутішим. За детальною інформацією про час, умови та місця проведення заходів можете слідкувати на офіційній сторінці у Facebook «Ініціативна група Кам.-Под.: участь у конкурсі «Молодіжна столиця України»».

Як зазначила директор департаменту гуманітарної політики Альона КУЗЕМА, наша головна мета як партнерів організаторів конкурсу – це активізація молодіжного життя та молодіжної політики, адже в нас є великий потенціал, який потрібно гідно представити.

Якщо Кам’янець-Подільський усе-таки здобуде перемогу, то зможе залучити чималі національні ресурси для підтримки проектів, отримає медіа-піар і буде залучений до проведення молодіжного форуму.

Ігор КИРИЛЮК.