П'ятница, 29 Березня 2024 р.
29 Грудня 2017

ГОСПІТАЛЬНА РАДА ПРИ КЕРІВНОМУ СКЛАДІ

Під час першого засідання госпітальної ради 27 грудня обрали її керівний склад і розповіли, що таке госпітальний округ і навіщо він потрібен.

До сесійної зали міськради цього дня завітали  директор департаменту охорони здоров’я ОДА Яків ЦУГЛЕВИЧ і медики не лише з Кам’янеччини, а й сусідніх районів.

ГОСПІТАЛЬНА РАДА ПРИ КЕРІВНОМУ СКЛАДІПро створення госпітальних округів, які мали б покращити доступність та якість меддопомоги, розмови точаться вже не один рік. Завдяки реформі медицини, їй нарешті дали життя. Розпорядженням Кабміну на Хмельниччині створено три госпітальні округи. Власне, один із них, південний, із центром у Кам’янці-Подільському. До його складу ввійдуть наше місто і район, а також Дунаєвецький, Чемеровецький, Віньковецький і Новоушицький райони. Обслуговуватиме він 350 тисяч пацієнтів у радіусі 101 км.

– Госпітальний округ – це інструмент співробітництва громад, щоб ухвалювати рішення стосовно закладів вторинної меддопомоги серед міст, районів та ОТГ. Тобто, це інструмент співпраці. Тому що планувати мережу з позицій однієї лікарні, коли в Україні вони розділені між дрібними адмінодиницями, не можна, – зазначив Яків Миколайович.

Після теорії присутні взялися до практики і проголосували за керівний склад госпітальної ради. Головою обрали головного лікаря Кам’янець-Подільської ЦРЛ Віталія ШЕВЧУКА, заступником – головного лікаря міської лікарні №1 Олександра ЧЕРНЕЦЯ, а секретарем – завідувача хірургічного відділення міської лікарні №1 Валерія АРСЕНЮКА.