П'ятница, 29 Березня 2024 р.
5 Січня 2018

КАРТКИ КАМ’ЯНЧАНИНА – УЧАСНИКАМ АТО

­ Я як кам’янчанин образився на міську вла­­ду, ­ заявив сивочолий чоловік, завітавши до редакції «Подолянина». ­ Днями на офіційному сайті міськради було оприлюднено інформацію про те, що учасники АТО мають змогу отримати Картку кам’янчанина, яка надаватиме їм місцеві пільги. Я нічого не маю проти наших захисників і також вважаю, що їх потрібно підтримувати. Проте назвіть ту картку якось інакше, бо решті уродженців міста не зрозуміло, чому вони ­ кам’янчани, а картки в них немає. І було б непогано, якби редакція детальніше розповіла про те, кому саме їх видаватимуть.

КАРТКИ КАМ’ЯНЧАНИНА - УЧАСНИКАМ АТОЗапитання від нашого читача ми переадресували керуючому справами виконкому міськради Яні МЕЛЬНИЧУК.

­ Цей проект, спрямований на допомогу вразливим категоріям населення, зародився ще 2015 ро­ку, ­ розповідає Яна Сергіївна. ­ Першими Картку кам’янчанина отримали сім’ї загиблих і поранених учасників АТО.

Місто намагалося підтримати тих, для кого державні пільги були недоступними. Наприклад, батьки загиблих. І ось тепер простягаємо руку допомоги добровольцям, яким іноді також важко довести право на пільги.

Згідно із рішенням сесії міськ­ради, бійцями­добровольцями АТО визнано осіб, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України. Щоб отримати Картку кам’янчанина, яка дасть можливість захисникам користуватися місцевими пільгами, потрібно звернутися до міськради (майдан Відродження, 1), кабінет №205. Із собою мати паспорт і будь­яке підтвердження участі в АТО.

Серед пільг, які надає Картка ка­м’янчанина, ­ безкоштовний проїзд у маршрутках, через Замковий міст, оплата комунальних послуг без комісії у «Приватбанку», знижки в деяких магазинах, аптеках, перукарнях.

У будь­якому разі, якщо картку надаватимуть ще комусь, це будуть представники виключно пільгових категорій. А щодо на­зви ­ Картка кам’янчанина, то вона просто пояснює, що ці пільги діють тільки на території міста.