Середа, 24 Квітня 2024 р.
19 Січня 2018

НЕХАЙ ПОЧУЄ СВІТ!

Кам’янчан закликають приєднатися до Всеукраїнської акції «Напиши листа світові», що покликана допомогти зупинити війну, розв’язану Російською Федерацією проти нашої країни. Як мінімум – нагадати світові, що поки він мовчить – гинуть люди, що така біда може прийти до будь-якої країни.

Оригінали підписних листів можна передавати до Хмельницької ОДА (управління інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю, кабінет 303), або у відділ інформаційного забезпечення та зв’язків зі ЗМІ Кам’янець-Подільської міської ради (к.203).

Ось текст листа:

«До мешканців усіх країн світу, до правителів, урядів, релігійних лідерів.

Ми, українці, звертаємося до всіх, кому потрібен мир, допомогти нам, відтак – собі. Просимо: зупиніть агресора – Російську Федерацію, яка вже три роки веде війну проти нашої країни! За цей час загинуло майже 7 тисяч громадян України та країн, які прийшли нам на допомогу. Серед загиблих – діти.

У багатьох населених пунктах на сході нашої країни – гуманітарна катастрофа. Волонтерський рух у державі не припиняється ні на один день, але людям, які потерпають від безперервних обстрілів, допомога потрібна повсякчас.

Мінські угоди, на превеликий жаль, не дають позитивного результату. Росія не визнає себе стороною, яка воює проти нас, нав’язує світові думку, що ми маємо внутрішній конфлікт. Але якби Росія не принесла нам свій «русский мир», то сім мільйонів мешканців сходу України, в тому числі діти, ніколи б не дізналися, що таке війна. Бюджет окупованих територій – десятки мільярдів доларів – був би спрямований на розвиток, а не на відновлення інфраструктури та житла після обстрілів наших територій російськими агресорами.

У нашій країні невпинно збільшується число людей, які зазнали поранення під час обстрілів окупантами. Наразі скалічених уже майже 17 тисяч. Тисячі дітей залишаються без батьків і матерів. Гинуть молоді люди – цвіт нашої нації, які пішли боронити свою землю від загарбника.

Росія незаконно анексувала Крим, окупувала частину територій на сході країни – Донецької та Луганської областей. На цих територіях уже третій рік використовується валюта окупанта – російський рубль. Хіба це не є прямим доказом окупації?

На фотографіях, які додаємо до цього звернення, – зображення тисяч зруйнованих будинків. Люди змушені були залишити свої домівки і стали вимушеними переселенцями (тимчасово переміщеними особами). Сьогодні їх майже 1 млн. 800 тисяч. Переселенцям потрібні житло, робота. Країна не може в повному обсязі забезпечити їх усім необхідним, оскільки колосальні кошти йдуть на посилення армії, яка була фактично зруйнована за часи правління президента Януковича, підконтрольного президенту Росії Путіну, а також на відновлення зруйнованих будинків, інфраструктури.

Маємо і внутрішні проблеми. Найболючіша – масштабна корупція, яка не дає нам можливості розвиватися. Від того потерпають прості люди. В умовах війни здолати це ганебне явище вкрай складно.

Ми свідомі того, що Організація Об’єднаних Націй, дипломати, вищі посадовці багатьох країн світу роблять численні спроби зупинити Росію – країну-агресора. Але ще і ще раз просимо весь світ тиснути на Російську Федерацію, аби припинити постачання цією країною-загарбницею зброї (в тому числі важкої артилерії) на схід нашої країни.

За безпосередньої участі Росії зруйновано більше як 400 кілометрів нашого кордону з цією державою. Звідти безперешкодно надходять нескінченним потоком вантажі, які несуть смерть нашим гро­мадянам. Російські військовики не лише навчають сепаратистів, керують ними, але й самі беруть безпосередню участь у бойових діях проти України.

Люди доброї волі! Ми, українці, щиро сподіваємося, що народна дипломатія матиме силу, і разом ми зможемо повернути мир Україні».

Кожен може підписатися під цими словами, підписний лист можете знайти на сайті міської ради.

Прес-служба міськради.