П'ятница, 29 Березня 2024 р.
26 Січня 2018

ПОКРОВСЬКІЙ ПОВЕРНУТЬ ОХОРОННУ ЗОНУ

Однією з пам’яток архітектури та містобудування національного значення в Кам’янці-Подільському є «Покровська церква», збудована ще 1864 р.

Із метою захисту культурної спадщини, навколо будівлі визначено зони охорони та встановлено особливий режим їх використання.

Рішенням сесії Кам’янець­-Подільської міської ради у власність місцевої мешканки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд 2012 р. передано земельну ділянку площею 1 тис.кв.м, розташовану в середмісті.

Виявилося, що ця земля належить до охоронної зони пам’ятки національного значення «Покровська церква», тому її виділення можливе лише за погодження Міністерства культури України.

Крім цього, надана ділянка розташована в межах прибережної захисної смуги р.Смотрич, де будь­яке будівництво забороняється.

­ Реагуючи на ці порушення, з метою захисту інтересів держави, Кам’янець­-Подільська місцева прокуратура пред’явила позов про визнання вказаного рішення сесії Кам’янець-­Подільської міської ради та державного акту на право власності на землю недійсними, ­ повідомив керівник місцевої про­куратури Віталій ГРИНЬКІВ.

Рішенням Кам’янець­-Подільського міськрайонного суду позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.

Прес­служба прокуратури Хмельницької області.