Субота, 20 Квітня 2024 р.
9 Лютого 2018

З’ЯВИЛАСЯ ВУЛИЦЯ ПЕТЛЮРИ

Вулиця Уральська тепер носитиме ім’я Симона Петлюри. Таке рішення ухвалили депутати міської ради під час засідання сесії 6 лютого.

З’ЯВИЛАСЯ ВУЛИЦЯ ПЕТЛЮРИТакож одному з керівників Української національно-демократичної революції, головному отаману військ і керівнику Директорії УНР було присвоєно звання «Почесний громадянин Ка­м’янця-Подільського» (посмертно). Нагадаємо, що 1919 р. в Кам’янці були зосереджені ке­рівні органи УНР і перебував сам Петлюра. Атрибути почесного звання зберігатимуться в історичному музеї-заповіднику.

Правда, це рішення не було ухвалено одностайно. Перед голосуванням депутат Микола РОЗБАМ поставив до відома колег, що до нього звернулися єврейські громади Хмельницької та Тернопільської областей, БФ «Хесед-Бешт», земляцтва Нью-Йорка, Парижа, а також товариші з Ізраїлю, які попросили не підтримувати голосування. Їхні аргументи – єврейські погроми, до яких, за деякими даними, був причетний і Петлюра.

Симону Васильовичу планують ще встано­вити пам’ятник. Збираються депутати мемо­ріальною дошкою увічнити і пам’ять українсь­кого історика і політичного діяча Михайла Грушевського, який також 1919 р. декілька місяців жив і працював у нашому місті. Депутати проголосували за відповідне доручення.

Голова фракції БПП «Солідарність» Василь КОБИЛЬНИК зачитав звернення щодо відзначення 2018 р. на державному рівні 100-річчя Кам’янець-Подільського національного університету ім.Івана Огієнка. Його надіслали голові ВРУ і Прем’єр-міністру. Пролунала пропозиція нагородити виш орденом Ярослава Мудрого, яку також внесли у текст.

Під час сесії депутати заслухали звіти комунальних підприємств «Житловик», «Добробут», «Муніципальна поліція».

Про виконання програми розвитку і підтримки науково-дослідницької роботи в навчальних закладах міста народні обранці дізналися з відеоролика, підготовленого управлінням освіти і науки. Його начальник Світлана СТАРЧЕНКО повідомила, що кам’янчани визнані першими в області за результатами досягнень у науково-дослідницькому, науково-технічному та художньо-естетичному напрямках.

На засіданні було розглянуто низку земельних питань, із яких доповідав завідувач міського відділу з питань регулювання земельних відносин Віктор КРАВЧУК. Депутати відмовили у перепрофілюванні земельної ділянки під будівництво багатоквартирного житлового будинку, яке планувало КП «Міськтепловоденергія». Втім набрало достатню кількість голосів скандальне питання щодо виділення ділянки під гараж родичам депутата Олександра ПОЛАТАЙКА у центрі міста. Більшість не вбачає нічого поганого в такому рішенні, але «Свобода» підозрює, що там буде не гараж, а комерційний об’єкт, який мав би пройти іншу процедуру для отримання землі – зокрема, аук­ціон. Врешті час покаже, хто був правий.

Також під час сесії депутатам нагадали, що вони мають до 1 квітня подати електронні декларації про свої доходи.