Середа, 24 Квітня 2024 р.
16 Лютого 2018

ЯКЕ КОХАННЯ, КОЛИ ГРОШЕЙ КАТМА…

Головним питанням позачергової сесії міськради, яка відбулася 14 лютого, було не кохання, котре виступило лейтмотивом дня, а гроші. Дорозподілення бюджету зайняло небагато часу, бо коштів було катма.

За словами начальника фінансового управління міськради Оксани ГУТ, було розподілено перехідні залишки минулого року та кошти, не розподілені при прийнятті бюджету. Загалом понад 55 млн.грн.

– Більша частина – 18 мільйонів 473 тисячі – пішли на покриття частини дефіциту заробітної плати медикам та освітянам. Але для повного перекриття дефіциту потрібно 33,8 мільйона (двомісячний фонд зарплати), – розповідає Оксана Анатоліївна. – Було додано кошти на програму фізкультури і спорту, тепер галузь має 700 тис.грн. Також 200 тисяч виділено для обдарованих дітей із дитячих і молодіжних творчих колективів (нагадаємо, що при ухваленні бюджету фінансову підтримку надали дітям, котрі мають визначні досягнення в навчанні). Додано коштів для організація відпочинку та оздоровлення дітей, за майже 700 тисяч місто зможе придбати 100 путівок на море.

Тринадцять із половиною мільйонів пішло на департамент ЖКГ, із них 2 млн. 200 тис. – ямковий ремонт, по одному мільйону на поточний і капітальний ремонти доріг. Майже два мільйони виділено на капремонт тротуарів і мільйон – на внутрішньодворові проїзди. Гроші використають також на покрівлі, майданчики – дитячі та спортивні, зупинки тощо.

Поповнили депутати і статутний капітал КП «Міськтепловоденергія» (200 тис. призначено для відновлення перекопів, а 500 тис. – на аварійний запас труб).

Медицина отримала певні кошти на медикаменти і харчування, хоча потребу не перекрили. Додані кошти на соцнапрямки, які фінансуються в рамках програми «Турбота». Це зубопротезування, компенсація пільг ветеранам війни зі сплати за комунальні послуги тощо.

Щоб отримати із фонду регіонального розвитку 1 млн.грн. на реконструкцію приміщення міської поліклініки №1 на Івана Франка під розміщення лікувально-діагностичного центру та фізіотерапевтичного відділення, необхідне співфінансування з міської скарбниці, яке їй обійшлося в 100 тис.грн. (зняли гроші з перинатального центру).

Попри великий перелік, коштів, які розподіляли на цій сесії, було катастрофічно мало, адже, за словами міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА, потреба складає 230 млн.грн.

Звичайно, кожен депутат мріє про те, аби саме в його окрузі були відремонтовані вулиці, тротуари і внутрішньобудинкові проїзди, проте на всіх грошей не вистачає, тому було прийнято рішення створити електронну чергу вулиць на 2018 р., які підлягають ремонту.