Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
23 Лютого 2018

ШУРІ-АГРОНОМШІ – 90!

17 лютого поважний 90-літній ювілей зустріла мешканка с.Руда Олександра МУРИНЕЦЬ. Знають її у селі як агронома за покликан­ням, адже присвятила улюбленій справі 55 років.

 Олександра МУРИНЕЦЬ– Мені здається, що агрономом працювала від народження. Роботу свою я любила, хоча, як і в усіх, траплялися моменти, коли хотілося усе покинути. Бути агрономом – моя доля. А те, що написано на життєвому шляху, змінити не можна, – так вважає Олександра Вік­торівна.

Народилася вона в с.Котлярівка, що на Полтавщині, в сім’ї колгоспника. У ранньому віці померла мама, і маленька Олександра з братом залишилися на вихованні бабусі. Допитлива дівчинка дуже любила ходити до школи, але навчання перервала війна…

Після закінчення Красноградського технікуму механізації сільського господарства юна випуск­ниця за направленням потрапила до Кам’янець-Подільської машинно-тракторної станції (МТС). Незнайоме місто згодом стало для неї рідним, адже тут зустріла свою долю. Одруження не завадило розвивати кар’єру. Дуже швидко про молодого перспективного агронома почули в навколишніх колгоспах. 1956 р. разом із чоловіком і дітьми переїхала у с.Руда, де й пропрацювала до 2006 р. Немає в Руді, Цвіклівцях, Гаврилівцях такого шматочка землі, якого не вивчила Шура-агрономша (так у селі називають Олександру Вікторівну).

Незважаючи на поважний вік, ювілярка – оптимістка. Крім того, у свої роки має чудову пам’ять. Усе життя сповідувала добро, любов до праці, віру в краще майбутнє. Вона – безмежно щаслива бабуся і прабабуся, адже має четверо онуків і шес­теро правнуків.

Із нагоди ювілею рішенням позачергової сесії Жванецької ОТГ Олександрі Муринець присвоєно звання «Почесний житель Жванецької об’єднаної територіальної громади».

Прес-служба Жванецької ОТГ.