П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
23 Лютого 2018

ІЗ ГАЗОВИХ ПЛИТ ПОТЕКЛА… ВОДА

ІЗ ГАЗОВИХ ПЛИТ ПОТЕКЛА... ВОДАСуботній день 17 лютого для мешканців будинку №88, що на вул.Тімірязєва, виявився із «сюрпризом». Десь о 15-й годині вони почули дивний шум у газових трубах, у квартирах на першому поверсі в плитах зник газ, натомість з’явилася волога. Стурбовані жителі одразу викликали газовиків, а також подзвонили до редакції нашої газети зі скаргами на сусіда, який, за їхніми підозрами, самостійно підключав газову колонку і переплутав газовий шланг із водяним.

Газовики одразу перекрили газопостачання та вилучили лічильники, до яких потрапила вода.

А поки два під’їзди перебиваються бутербродами, витрачають кошти на кафе, у кращому становищі володарі мультиварок та електроплит. Особливо важко відсутність газу переживають сім’ї, в яких є малі діти.

Директор Кам’янець-Подільського управління з експлуатації газового господарства Яків ГАРШТ підтвердив підозри жителів будинку.

– Один із сусідів самостійно встановлював газову колонку і спричинив проблемну ситуацію. В результаті газова магістраль у двох під’їздах була затоплена, – розповідає Яків Йосипович. – Аварійна бригада діяла згідно з інструкціями: перекрили газ, продули та злили воду із труб. Наразі труби сохнуть, а 38 лічильників, які потребують ремонту, знаходяться у сервісному центрі ПАТ «Хмельницькгаз». 22-23 лютого буде відновлено роботу газової системи. Порушник правил безпеки газопостачання України оплатив ремонт, перевезення та встановлення в квартири лічильників. Кримінальну чи адміністративну відповідальність він не несе.

Недбале ставлення до серйозних газоустановчих робіт наразило на небезпеку життя та здоров’я всього будинку. Газова служба попереджає, що споживачі не мають права втручатися в роботу газопостачального обладнання. Для проведення ремонтних робіт споживач повинен звертатися до Кам’янець-Подільського відділу ПАТ «Хмельницькгаз».

Вікторія БОЯРШИНОВА.