П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
2 Березня 2018

ВІДБИЛИ АТАКИ ЛЮТНЕВИХ МОРОЗІВ

ВІДБИЛИ АТАКИ ЛЮТНЕВИХ МОРОЗІВ• 26 лютого температури -200С не витримав каналізаційний напірний колектор на вулиці Пушкінській. Зігріваючись стоками зсередини і водночас охолоджуючись ззовні від замерзлого грунту, труба луснула.

Справжнім викликом для бригади КП «Міськтепловоденергія» на цій ділянці став не лише пекучий мороз. Основним завданням було не дати замерзнути трубопроводу довжиною 800 метрів. Адже, якщо допустити таке замерзання, стоки потекли б униз по каньйону в річку Смотрич. Крім того, витік стоків, що потрапили на проїжджу і пішохідну частини вулиці Пушкінської, одразу ж замерзав, ускладнюючи рух транспорту і пішоходів.

Швидкі дії ремонтної бригади вберегли мережу водовідведення, адже у цьому місці вона прокладена скелею каньйону і нічим не захищена від впливу температур.

Ремонт на мережі було швидко завершено, а роботу каналізаційно-насосної станції повністю відновлено.

• А в ніч на 27 лютого «невидимий фронт» «Міськтепловод­енергії» довелося розгорнути на Дністровському водогоні.

На трубопроводі, що перекачує воду з насосної станції першого підйому на станцію водоочищення, сталося пошкодження, що загрожувало Кам’янцю повним припиненням водопостачання. А, відповідно, й зупинкою роботи всіх котелень.

На терміново скликаній гендиректором підприємства Валерієм Гордійчуком нараді вирішили провести максимальне наповнення резервуарів чистої води, що дало можливість не допустити припинення водопостачання на все місто та забезпечити стабільну роботу котелень. Після наповнення резервуарів, що тривало впродовж декількох годин, до роботи взялися оперативно скликаний персонал підприємства та необхідна техніка. Завдяки злагодженим діям колективу дільниці Дністровського водогону під керівництвом заступника генерального директора Сергія Боднаря та начальника Дністровсь­кого водогону Олександра Гордійчука, за короткий час пошкодження було ліквідоване. А технологічний процес очищення і подачі питної води повністю відновлено того ж дня.

Прес-служба КП «Міськтепловоденергія».