П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
8 Березня 2018

ЛЕЙТМОТИВИ ПЕРШОЇ ВЕСНЯНОЇ

6 березня за вікном ще лежав сніг, але на першій березневій сесії міськ­ради було доволі жарко. Багато питань порядку денного, багато думок на них. Зупинимося на основних результатах.

ЗВІТ МЕРА. Міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ на цій сесії прозвітував про діяльність виконавчих органів за 2017 р. Відеоролик звіту доступний на офіційному сайті міської ради.

ВІЙНА. Чимало питань на сесії стосувалися захисників суверенітету України.

Проект центру реабілітації від Благодійної організації «Фонд підтримки учасників бойових дій «Наші» представив голова фонду старшина ДУК «Правий сектор» Іван ДРОБНИЙ. Головна мета – допомога нашим хлопцям, котрі повертаються з війни (психологічна, юридична, бізнес-адаптаційна, матеріальна). За підрахунками ініціаторів проекту, для створення центру не потрібні захмарні кошти, а всього 700 тис.грн. Чи виділить їх місто для реабілітації захисників, стане відомо на депутатському клубі, призначеному на 13 березня. 

Депкорпус проголосував за виділення 60 тис.грн. на виготовлення проектної документації для відведення земельних ділянок членам сім’ї загиблого або важкопораненого учасника АТО.

На початку сесії міський голова і начальник ОМВК підполковник Володимир ВОЗНИЙ, згідно з Указом Президента України, вручив матері загиблого кам’янецького Героя Ростислава ДОБРОШИНСЬКОГО орден «За мужність» III ступеня, на жаль, посмертно На початку сесії міський голова і начальник ОМВК підполковник Володимир ВОЗНИЙ, згідно з Указом Президента України, вручив матері загиблого кам’янецького Героя Ростислава ДОБРОШИНСЬКОГО орден «За мужність» III ступеня, на жаль, посмертно (на фото).

ПРАПОР ОУН. Згідно із рішенням сесії, червоно-чорний прапор ОУН буде майоріти разом із Державним прапором України біля адмінбудинку органу місцевого самоврядування в пам’ятні дні, пов’язані з визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшануванням пам’яті борців за незалежність України. Сучасних у тому числі, адже, як було наголошено під цим прапором, українці відстоювали і Революцію Гіднос­ті, і суверенність України на сході.

Для підтвердження депутатам продемонстрували весь пробитий кулями червоно-чорний прапор захисників Донецького аеропорта.

СТАРА ФОРТЕЦЯ. 700 тис.грн. виділено на протиаварійні роботи на мурі Північного бастіону Старої фортеці, лицева кладка якого обвалилася 14 лютого.

Як відомо, після події, за розпорядженням міського голови, робоча комісія обстежила стан усієї фортифікаційної споруди на предмет пошкоджень часових або погодних.

За словами депутата міськради Валерія СЛОБОДЯНА, тільки для виготовлення проектно-кошторисної документації ремонтих робіт на Старій фортеці треба 5 млн.грн. (самі роботи потягнуть на 22 мільйони). Новому замку на документи треба 2 млн.грн., на роботи – 18 млн.

Валерій Анатолійович запропонував виділяти місту на пам’ятку не менше як 2 мільйони на рік, спрямовувати туди ж усі кошти, «зароблені» Замковим мостом, звертатися до облради тощо по допомогу.

ГЛАС НАРОДУ. Присутні на сесії представники мешканців будинку на вул.Тімірязєва, 154-156-158 із трибуни сесії заявили, що не дадуть КП «Міськтепловоденергія» розпочати будівни­цтво житлового будинку під боком. На їхню думку, місця для споруди немає, і, в разі її зведення, жителі згаданих будинків залишаться без сонячного світла у квартирах, а діти – без місця для прогулянки. Обурені кам’янчани запевнили, що вдадуться до всіх заходів, аби відстояти своє. Отже, під тиском громадськості депутати дозвіл на розробку про­екту землеустрою щодо відведення земельної ділянки комунальному підприємству не дали.

Під тим же тиском депутати знову не ввели до переліку вулиць, що підлягають перейменуванню, вулицю Суворова.

Так і не дізналися присутні в залі, що хотіли сказати народним обранцям представники ринку, адже ті не проголосували за дозвіл висловитися.

Але висловлювалася на сесії, як хотіла, і навіть із мегафоном, жінка, котру всі називали просто Майя Василівна. Ходить вона ледь не на кожну сесію, щоразу з новими ідеями. Цього разу від місцевого парламенту вона вимагала відставки Президента. Через її неконтрольоване бажання говорити і ігнорування слів інших людей навіть сесію розпочали із запізненням.