Субота, 27 Квітня 2024 р.
8 Березня 2018

«ВИБУХОВА» ОПЕРАЦІЯ

«ВИБУХОВА» ОПЕРАЦІЯ6 березня біля Цибулівської ГЕС приземлився рятувальний десант: ДСНСники, водолази, сапери, службові собаки, поліція, «екстрена», транспортна служба, аварійні бригади, а також представники влади міста і району. Всі мали надзвичайну місію – «побороти ожеледицю і евакуювати людей». Завдання виконували професійно та злагоджено, щоправда, у рамках тренувальної операції.

Військові із Центру розмінування провели розвідку на р.Смотрич, розрахували необхідну кількість вибухової речовини для імітації підриву льоду. Рятувальники, на поміч яким прийшли кінологи із чотирилапими нюхачами, шукали та евакуювали «потерпілих» із підтоп­леної території.

– Такі спільні навчання важливі, адже дають змогу оперативніше реагувати на надзвичайні ситуації природного та техногенного характеру в регіоні, – зазначив т.в.о. начальника Центру розмінування підполковник Олег ГАВРИЛЮК. – Злагоджені дії представників двох відомств стануть запорукою спокійного життя для населення, яке проживає в зоні потенційного ризику.