Четвер, 28 Березня 2024 р.
6 Квітня 2018

ПІЛЬГИ СКАСУВАЛИ?

– Тривалий час я користувався пільговою карткою для проїзду через Замковий міст, адже маю III групу інвалідності. Але 4 квітня мені заявили, що пільга скасована, і змусили заплатити за проїзд аж десять гривень, – із такою скаргою до нашої редакції звернувся мешканець с.Довжок Ігор Борисович. – Мені цікаво, коли саме скасували пільги, і чому аж десятку мусив віддати, якщо довжоцькі водії мають право проїзду за одну гривню.

Запитання нашого читача ми переадресували директору КП «Побуткомунсервіс» Вадиму БІЛЮКУ, який повідомив, що перелік піль­гових категорій був затверджений виконавчим комітетом міськради ще 26 січня 2017 р.

– На сьогодні приводяться у відповідність карточки, які були видані до рішення виконкому, – пояснює Вадим Володимирович. – Право на абонемент для безкоштовного проїзду мають учасники війни, бойових дій, інваліди війни, члени сімей загиблих учасників бойових дій, потерпілі внаслідок аварії на ЧАЕС, а також люди з інвалідністю (тільки I та II груп) тощо.

Вартість одного проїзду без абонемента становить 15 грн. для мікроавтобусів і 10 грн. для легкових автомобілів. Мешканці, які проживають у Кам’янці-Подільському (крім мікрорайону Підзамче) можуть придбати абонемент на 50 поїздок за 125 грн. Жителі Підзамча, Довжка й Зіньківців на таку ж суму можуть проїхатися 100 разів. Тому й виходить, що одна поїздка їм обходиться в 1 гривню, але лише за наявності абонемента.