Четвер, 28 Березня 2024 р.
13 Квітня 2018

ЛІКАРНІ ЗМІНЮЮТЬ ПРОПИСКУ

Як змінюватиметься обличчя медицини на місцевому рівні, але в рамках всеукраїнської реформи, обговорювали вчора під час виїзного засідання депклубу народні обранці та медики. Із тим, що зміни потрібні, адже нині близько 90% виділених коштів іде на зарплати та комунальні платежі, погодилися всі. Нібито не проти медики опинитися в ринкових умовах та навчитися заробляти кошти і на утримання, і на розвиток. Втім, аби так і сталося, без оптимізації медичних закладів не обійтися. Насамперед потрібно позбутися старих енергонеефективних будівель, які «з’їдають» чималі суми на платіжки.

Начальник міськуправління охорони здоров’я Юрій Пливанюк, заступник міського голови Вадим Савчук,  головний лікар міської поліклініки Борис ЦвигунЗі слів секретаря міськради Дмитра ВАСИЛЬЯНОВА, довгий час для нашого міста ахіллесовою п’ятою залишається міська дитяча поліклініка, де наприкінці літа – на початку вересня неможливо пройти вщент забитими коридорами. Крім того, ця будівля потребує для опалення більше газу, ніж інші медустанови.

Ще однією непідйомною ношею є водолікарня, приміщення якої вже давно не бачило капітального ремонту, а ванни – гарячої води. Вивчивши питання, міська влада розробила подальший план дій. За словами міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА, міську поліклініку, що на вулиці Огієнка, 20, доцільно перевести в приміщення, що на вулиці Франка, 30. А на вул.Огієнка оселиться міська дитяча поліклініка. За попередніми підрахунками, це дозволить зекономити понад 1 млн.грн. на рік, які можна витратити на розвиток та обладнання.

Втім заплановане вдасться втілити в життя лише після завершення проекту реконструкції приміщення міської поліклініки №1 на вул.Франка, 30 під розміщення там лікувального діагностично-консультаційного центру і фізіотерапевтичного відділення. Аби завершити роботи, потрібно щонайменше 3-4 млн.грн.

Заступник міського голови Сергій БАБІЙ запевнив, що доїхати на Руські фільварки для кам’янчан проблеми не становитиме. Адже сюди курсують маршрутки №2 та 10, а також комунальний автобус №20. Крім того, можливе збільшення кількості автомобілів на маршрутах і зменшення до 5-8 хвилин інтервалу руху.