Четвер, 25 Квітня 2024 р.
20 Квітня 2018

ОПЕРИ ВПИСАЛИ СВОЇ ІМЕНА

15 квітня День працівників карного розшуку кам’янецькі опери відзначили презентацією книги про них же самих. Автор видання «Опери» форпосту над Смотричем», пен­сіонер органів ВСУ, який свого часу очолював відділення карного розшуку Кам’янець-Подільського МВВС, Валерій СМИЦЬКИЙ грунтовно підійшов до висвітлення історії карного розшуку Кам’янеччини, передавши її не лише історичними фактами, а й біографіями людей, які її створювали і продовжують творити.

ОПЕРИ ВПИСАЛИ СВОЇ ІМЕНАСеред таких і Кам’янець-Подільський міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, який у 1992-95 рр. працював начальни­-ком відділення карного розшуку Кам’янець-Подільського РВ УМВС; заступник міністра інфраструктури Юрій ЛАВРЕНЮК, який служив у нас оперуповноваженим; генерал-майор міліції, начальник управління внутрішніх справ України у Хмельницькій області (2010-2014 рр.) Сергій ШУТЯК, котрий також служив у карному розшуку Кам’янеччини, очолював Кам’янець-Подільське МВ УМВС, та інші гідні правоохоронці.

Книга розповідає про долі оперативників багатьох десятиліть, тому й на презентацію зібралося чимало її героїв. А згадати їм було що: і наставників, і трудові будні, і карколомні заплутані справи, і моменти відпочинку.

– Автору досить важко було збирати ма­теріал для книги, – розповідає Михайло

Сімашкевич. – Якщо біографії знайти легше, то фото підібрати проблемніше. Розплутуючи кримінальні справи, ми не думали про світлини та про те, що хтось колись про нас ви­даватиме книгу, ми просто виконували свою роботу.

Валерій Смицький приурочив видан­ня до 100-річчя карного розшуку України, яке відзначатимемо наступного року.

А також цю книгу називає даниною великої поваги до всіх, хто вписує в історію карного розшуку свої імена.

– Ми хотіли розповісти саме про звичайних оперів, трудяг своєї справи, – пояснює автор. – Адже коли береш схожі видання – то там лише верхні ешелони, про простих працівників жодного слова. Тому Кам’янеччина виправила цю помилку і згадала всіх.

Надруковано книгу в кам’янецькому видавництві ПП Зволейка тиражем 300 примірників.