Четвер, 18 Квітня 2024 р.
27 Квітня 2018

ІСТИНА НАРОДЖУЄТЬСЯ В ДІАЛОЗІ

Інформаційне провалля між судочинством і громадськістю буде заповнене діалогом. Аби вдосконалити цю взаємодію, представники Національної школи суддів України спільно з українсько-канадським проектом підтримки судової реформи 25-26 квітня в конференц-залі готелю «Клеопатра» провели для суддів і прес-секретарів семінар «Комунікаційна діяльність суду».

ІСТИНА НАРОДЖУЄТЬСЯ В ДІАЛОЗІВ навчаннях взяли участь і представники Кам’янець-Подільського міськрайонного суду (голова Роман САВЧУК). Гостей привітав міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ.

Пізнавальні тренінги, жваві обговорення та обмін досвідом між співро­бітниками судових установ – учасники навчалися створювати умови для безперешкодного доступу громадян до інформації про діяльність суду, зробити Феміду прозорою і відкритою. На семінарі вивчалася позиція Європейського суду з прав людини про право суспільства отримувати інформацію із залу суду щодо розгляду гучних справ. Знаннями ділилися екс-голова Комітету з питань комунікації Ради суд­дів України, суддя Львівського окружного адміністративного суду, викладач НШСУ Олександр САСЕВИЧ і головний спеціаліст прес-служби органів суддівсь­кого самоврядування Ольга КА­КАУЛІНА.

– Ще 2014 року слово «комунікація» було чужим для судової влади. Мабуть, і проблеми виника­ли не стільки від неправильних рішень, скіль­ки через відсутність спілкування, – розповідає Олександр Сасевич. – Ми можемо створювати сотні проектів, але якщо буде відсутня комунікація, інфор­маційна політика, то ніколи не посядемо гідного місця в структурі державної влади. Сьогоднішній семінар є черговим етапом підвищення професійних навичок спілкування з громадськістю.

Під час роботи семінару журналісти запитали в судді у відставці, який донедавна був головою Апеляційного суду Хмельницької області, Анатолія МАР­ЦИНКЕВИЧА, коли нарешті в Ка­м’янці-Подільському з’явиться пристойне приміщення суду, будівництво якого тягнеться вже не один рік:

– Плануємо, що вже наступного року в місті з’явиться Будинок правосуддя.

Коштів на відбудову вистачає. Наразі є проблема з будівельниками. Хочемо зробити все якісно, а не швидко.

Вікторія БОЯРШИНОВА.