Субота, 20 Квітня 2024 р.
27 Квітня 2018

ПРОЕКТИ ЗАВИСЛИ ЧЕРЕЗ ГРОШІ

ПРОЕКТИ ЗАВИСЛИ ЧЕРЕЗ ГРОШІ– У такому жахливому стані перебуває наш двір у центрі міста, на Грушевського, 32! Третій рік поспіль ми пишемо до міської влади з проханням зробити ремонт, але, виявляється, що коштів для дворів простих людей немає. Як достукатися до влади? – написала до редакції обурена кам’янчанка Наталія БАБЕНКО. 

Як нам вдалося з’ясувати, ремонт жителям цього двору поки що не світить.

– Двір справді у жахливому стані, й таких у Кам’янці-Подільському чимало, – коментує директор департаменту ЖКГ Олександр БАБЧИНСЬКИЙ. – Цьогоріч на ремонт дворів виділили лише 1 мільйон 250 тисяч гривень. Які саме ремонтувати, після детального опрацювання матеріалів, виїздів на місце та аналізу визначала постійно діюча депутатська комісія з питань ЖКГ. Вони вирішили, що необхідно продовжити розпочаті торік роботи на вулиці Юрія Громового, 2а та пр.Грушевського, 42. А також розпочнуться ремонти і в дворах на вулицях Князів Коріатовичів, 4, Драй-Хмари, 5а, Веліканова, 42. Аби поремонтувати всі, потрібен чималий бюджет, якого місто дозволити не може. На жаль, цьогоріч на ремонт доріг і дворів виділено трохи більше як 5 мільйонів гривень, тоді як торік ця сума становила 16 мільйонів.

Через брак коштів зависла в повітрі обіцянка поремонтувати вул.Шмідта.

«П’ятий рік ми звертаємося до міської влади, народного депутата з проханням відремонтувати дорогу на Шмідта (між вулицями Веліканова і Тімірязєва). Пишемо листи, збираємо підписи, отримуємо обіцянки на кшталт «наступного року», «щойно з’являться кошти», але й досі змушені ходити вибоїнами та долати рівчаки», – обурюються в листі мешканці «вбитої» вулиці.

– Уже виготовлено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт вулиці Шмідта. І проїжджу частину, і тротуар запланували вмостити плиткою. Вартість документації, експертизи та топографічної зйомки – понад 24 тисяч гривень, а загальна вартість проекту – 1 мільйон 287 тисяч 843 гривні. Втім коштів на ремонт у міському бюджеті на цей рік немає, – зазначив Олександр Васильович.