Четвер, 28 Березня 2024 р.
4 Травня 2018

НАВКОЛО СПОРТУ, ГАЗУ І ГАРЯЧОЇ ВОДИ

Багатодітна мати Оксана Турик на початку сесії міськради, яка відбулася 3 травня, благала депутатів вплинути на будівельника і вирішити проблему, яка тягнеться з 2009 рокуНа фото – кам’янецька сім’я ТУРИКІВ, у якій 16 дітей щасливо ростуть, виховуються, вчаться, грають на музичних інструментах, мають спортивні досягнення. Проте їхнє життя псує… стеля. Стеля квартири, придбаної державою в будинку на Драгоманова, 12/1, яка регулярно протікає. Багатодітна мати Оксана Турик на початку сесії міськради, яка відбулася 3 травня, благала депутатів вплинути на будівельника і вирішити проблему, яка тягнеться з 2009 року. Народні обранці пообіцяли розібратися.

ЗУСТРІЧ ЛЬОДУ І КАМЕНЮ

Бетонні ребра, які щодня нагадують містянам про нездійснену мрію мати льодовий палац, незабаром замінять багатоповерхівки. Багато років тому місто віддало в приватні руки шматок центрального стадіону, аби отримати спорткомплекс. Проте інвестори справу до кінця не довели і перепродали майно. Тепер уже ТОВ «Перлина Поділля» звернулося до сесії з проханням надати дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: пр.Грушевського, 27/29.

У своєму виступі відомий кам’янецький футбольний тренер Володимир ПТАШНИК закликав депутатів не знищувати стадіону, а побудувати там нову спортшколу. Адже, на його думку, п’ять дев’ятиповерхівок зі своєю інфраструктурою і великою кількістю мешканців унеможливлять нормальне функціонування стадіону. Проте депутати підтримали «Перлину Поділля». Своє рішення пояснили якраз розвитком спорту, адже інвестор пообіцяв там влаштувати нові спортзали.

СТОМАТОЛОГИ ПОПЕРЕДНИКІВ НЕ ЗАБУЛИ

Колектив КП «Кам’янець-Подільська міська стоматологічна поліклініка» у своєму зверненні до сесії висловив стурбованість майбутнім установи. Зазначено, що на сьогодні вони пожинають плоди попереднього керівництва: борги за комунальні послуги, звільнення кваліфікованих лікарів, заборгованість із виплати зарплати. До влади медики звертаються з проханням при майбутньому реформуванні врахувати їхню позицію, зберегти цілісність приміщення і покращити матеріально-технічну базу. 

Звернення сесією прийнято до уваги, також оголошено інформацію про те, що відкрито кримінальну справу і триває розслідування. Міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ укотре зазначив, що про реорганізацію мова не йде, а наразі приводиться у відповідність штатний розпис закладу і здійснюється оптимізація зайнятих площ.

БОЙЛЕРИ ВБИВАЮТЬ ГАРЯЧУ ВОДУ

Гендиректор КП «Міськтепловоденергія» Валерій ГОРДІЙЧУК звернувся до колег із повідомленням, що в міжопалювальний період подача гарячої води для підприємства збиткова (втрати до 1,4 млн.грн. на місяць). Пояснення такі: «Відсоток втрат теплової енергії через відсутність рециркуляцій, розбалансування системи у зв’язку із встановленням бойлерів та індивідуального опалення складатиме в середньому більше як 60%. Таким чином нарахований дохід у місяць складатиме 1,8 млн.грн., а витрати – 3,2 млн.грн. У тому числі 2,2 млн.грн. – витрати на придбання твердого палива, яке необхідно оплачувати живими грошима при тому, що абоненти, які споживають гарячу воду, майже всі є субсидіантами, і надходження живих коштів не буде».

Отже, підприємство оголосило, що постачати гарячу воду зможе тільки при фінансовій підтримці міського бюджету, а в іншому разі припинить надання послуги з 10 травня. Загальний збиток у міжопалювальний період оцінюють у 7,2 млн.грн.

Чи знайдуть депутати такі кошти в міському бюджеті, чи просто відрубають гарячу воду, стане відомо на початку наступного тижня, коли на позачерговій сесії міськради визначаться з відповіддю на звернення «МТВЕ».

…І БАГАТО ІНШОГО

Також на сесії депутати дали «зелене світло» відкриттю модульного туалету в сквері «Гунські криниці»; затвердили Програму капремонту житлових будинків із протиаварійними заходами, за якою виконуватимуться роботи в будинку на Орининському шосе, 43; підтримали встановлення меморіальної дошки архітектору і військовому інженеру Яну де Вітте на фасаді будинку Польського магістрату (Ратуша); звернулися до керівництва країни щодо недопустимості підвищення ціни на газ; під час розгляду питання про підготовку міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період посперечалися щодо того, чим же посипати взимку кам’янецькі вулиці – сіллю чи відсівом.