Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
11 Травня 2018

ГРОМАДА ПРОСИТЬ БЛАГОУСТРОЮ

Через нашу редакцію до міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА звернулися мешканці будинків на вулицях Розвадовського, 2 та М.Гордійчука, 1 із проханням зробити ремонт внутрішньодворового проїзду і тротуару, облаштувати дитячий майданчик та освітлення.

«Ще 2013 р. в газеті «Подолянин» була опублікована добра новина пресслужбою міськради, що за сприяння депутата України Володимира Мельниченка Кам’янцю-Подільському було виділено субвенцію з Держбюджету в загальній сумі 1,456,5 тис.грн., які будуть використані на: капремонт дворових проїздів, 669,2 тис.грн. біля будинку вул.Розвадовського, 2.

Того ж року було завезено бровки, 30 шт., розпочато і одразу закінчено роботу. Невже 30 бровок коштують 669, 2 тис.грн. По внутрішньодворовому проїзду біля будинку М.Гордійчука, 1 пролягає дощова каналізація. В хороший дощ усе плаває, земля біля ко­лодців попросідала, вода вимила все.

У дворі також розташований дитячий спортивний майданчик, який засипали мучкою. І коли діти граються в м’яча, пил стоїть клубами, що дихнути немає чим. І ця пилюка в наших оселях і в дитячих легенях.

Сукач О.П., Бурбан В.П., Бурбан М.Я., всього 45 підписів».

Міський голова Михайло Сімашкевич у своїй відповіді пояснив кам’янчанам, що 2013 р. з Держбюджету було виділено субвенцію в розмірі 677,253 тис.грн. на виконання робіт із капітального ремонту внутрішньодворового проїзду біля будинку на вул.Розвадовського, 2. Після отримання дозвільних документів підрядна організація встановила 40 пог.м бордюрів. У зв’яз­ку з тим, що субвенція надійшла тільки частково, підрядник не мав змоги виконати роботи в повному обсязі.

– Депутатський клуб визначив перелік внутрішньодворових проїздів і тротуарів, які планується відремонтувати 2018 року, – каже міський голова. – Ця ділянка там відсутня, і коштів на ремонт спортивного майданчика в міському бюджеті немає, тому виконати вказані роботи поточного року немає можливості.

Питання ремонту внутрішньо­дворового проїзду, тротуару та спортмайданчика на вулицях Розвадовського, 2 та Миколи Гордійчука, 1 включено до загального реєстру об’єктів благоустрою, що потребують ремонту 2019 р.

А роботи з відновлення вулич­ного освітлення будуть виконані протягом травня поточного року.