П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
18 Травня 2018

ПУЛЬС ПРОБЛЕМИ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ

15 травня в сесійній залі відбулося засідання регіональної платформи розвитку місцевого самоврядування в Україні «Пульс» на тему: «Реформування місцевого самоврядування. Особливості надання медичних та освітніх послуг у нових законодавчих умовах 2018 року». Дійство відбувалося за участі голови Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України Василя СИДОРА.

ПУЛЬС ПРОБЛЕМИ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇПід час засідання розглядалися питання розвитку місцевого самоврядування та децентралізаційних проблем об’єднаних територіальних громад. Директор департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА Яків ЦУГЛЕВИЧ зазначив, що на сьогодні Волочиська, Меджибізька, Чорноострівська та Наркевицька ОТГ узагалі не підключені до електронної медичної системи. В Кам’янці з електронними медичними деклараціями ситуація дещо краща, але проблематична, адже, порівняно з іншими районами, в нас невисокий рівень подання. Він наголосив, що підписувати декларації потрібно, тому що з 1 липня розпочинається перерахування коштів на обслуговування пацієнтів від Національної служби здоров’я України.

Також чимало питань розглядалися з приводу налагодження тісної співпраці між державною фіскальною службою, міськими радами області та органами охорони праці, а також легалізації праці в місті та ОТГ.

У засіданні взяв участь міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ.

– Дуже добре, що 21 травня ми вирушимо на зустріч із Прем’єр-міністром, щоб визначитись із питаннями та пропозиціями, які сьогодні розглядаються, – зазначив Михайло Євстафійович. – Будемо доводити думку громади до вищого керівництва держави.

Також цього дня було розглянуто питання децентралізації на нараді за участі регіональних консультантів Хмельницького регіонального відділення АМУ Дмитра ВАСИЛЕНКА і Олени БОХОНСЬКОЇ.

Керуюча справами виконкому міськ­ради Яна МЕЛЬНИЧУК зауважила, що питанням децентралізації та добровільного об’єднання територіальних громад міська влада почала займатися одразу після прийняття відповідного закону. Однак від сільських рад Голоскова, Гуменців, Довжка, Зіньківців, Кам’янки, Панівців, Колибаївки та Слобідки-Кульчієвецької Кам’янець отримав листи-відмови.

Ігор КИРИЛЮК.