П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
18 Травня 2018

СУБСИДІЯ, ЯК ЛОТЕРЕЙНИЙ КВИТОК

Про нові правила призначення субсидій говорили вчора у міськраді під час прес-конференції працівники департаменту соцзахисту населення із ЗМІ. Виявляється, що з 1 травня держава підготувала неабиякий «сюрприз» громадянам, які користувалися пільгами від держави. Відтепер це благо світить не всім.

– На сьогодні в Кам’янці-Подільському нараховується 20 976 домогосподарств – одержувачів житлової субсидії, термін дії якої закінчився 30 квітня, – зазначила директор департаменту соцзахисту населення міськради Людмила ПОЗИНЮК. – Є багато нюансів у змінах, в яких розібратися важко, тому ми направляємо відповідні запити до Мінсоцполітики. Багато кам’янчан не знають, чи потрібно їм знову подавати заяву і декларацію, чи підпадають вони під визначені категорії, яких торкнулися зміни. Тому їм варто звернутися до департаменту, що на вулиці Шевченка, 26, або зателефонувати: 2-10-25, 2-54-93, 9-13-31.

Змін у постанові справді чимало. Відтепер власникам автомобілів, яким менше як 5 років, набувачам права власності на земельну ділянку, квартиру, транспортний засіб і навіть будматеріали, інші товари та послуги, вартість яких перевищує 50 тис.грн., про субсидію можна і не мріяти. Це ж стосується і власників квартир із площею понад 120 кв.м. і будинків – понад 200 кв.м.

Детальніше про зміни в наданні субсидії «Подолянин» опублікував на стор. 12 у номері за 11 травня ц.р. і сайті газети (podolyanin.com.uа), звідки також можна роздрукувати нові зразки декларацій та заяв.