П'ятница, 29 Березня 2024 р.
25 Травня 2018

ВОДІЇ ТА ПАСАЖИРИ: ПРОТИСТОЯННЯ ТРИВАЄ

Селяни не перестають скаржитися на проблеми із перевезенням у районі. Якщо в одних населених пунктах серйозних нарікань немає, то в інших – справжня катастрофа. І як її вирішити – чомусь ніхто не знає.

До нашої редакції завітав мешканець с.Ластівці Василь БОГОНОС зі скаргою на те, що їхній автобус виїжджає не з автовокзалу, а із зупинки на проспекті Грушевського, що неподалік. А там, за його словами, людям навіть немає де присісти. Не подобається чоловіку і розклад руху автобуса.

– Останній рейс до села – о 12 годині. А потім хоч пішки йди, – каже Василь Володимирович. – А якщо хтось із роботи добирається чи в лікарні затримався? Є в нас і дачний масив. Дачникам також немає чим доїхати. Ми вже мовчимо, що лише один пільговий день залишили, їдемо за повну ціну, але ж і їхати немає чим. Автобус проїжджає декількома селами – Колибаївкою, Ходорівцями, Гаврилівцями, Жванцем – і повертає до нашого куща – Ластівців, Збруча. Людей набирається стільки, що один в одного на плечах сидять, а декому доводиться їхати всі 24 кілометри. Чому ж не зробити ще один рейс? Бентежить і ціна за проїзд: хтось із Ластівців, а хтось зі Збруча, а всі одну вартість платять – 26 гривень.

Невесело від поїздок у дальні села і самим перевізникам, які нарікають на бездоріжжя і малу кількість пасажирів, а отже, збитковість рейсів.

Заступник голови Кам’янець-Подільської РДА Микола ЧУМАК пояснив, що рейс, про який іде мова, не надто вигідний для перевіз­ника. В п’ятницю ввечері водій робить третю ходку, щоб забрати студентів і дачників, а в інші дні пасажири просто не назбируються.

– Уранці водій із міста їде порожнім, у селі назбирує пасажирів і везе до міста, в обід їх завозить до села і повертається порожнім у місто, – пояснює Микола Петрович. – Дві поїздки із чотирьох – збиткові, тому третій рейс йому зовсім не по кишені.

Щодо зупинки поза автовокзалом Микола Чумак проблеми не бачить, адже каже, що перевізник має право там зупинятися.

От і маємо ситуацію, в якій начебто можна зрозуміти обидві сторони конфлікту, але як зробити, щоб його вирішити, чомусь ніхто не пропонує.