Четвер, 28 Березня 2024 р.
25 Травня 2018

ПО ХОДУ ДОРОГИ ТАКИ БУДУТЬ

ПО ХОДУ ДОРОГИ ТАКИ БУДУТЬЗаступник міністра інфраструктури України Юрій ЛАВРЕНЮК у минулі вихідні не тільки завітав на урочистості з нагоди Дня міста, а й проінспектував стан будівництва і ремонту доріг Вінницької та Хмельницької областей.

На своїй сторінці у «Фейсбуку» він резюмував побачене:

«У Вінницькій області вражають темпи будівництва. Молодці, робота кипить! Десятки одиниць техніки і людей працюють у вихідні з метою швидкого і якісного виконання плану замовлень. На Хмельниччині все набагато гірше, вже нарешті розпочалося капітальне будівництво перевалу «Тещин язик» і поточний середній ремонт автодороги Н-03 «Житомир – Чернівці». На наступному етапі – проведення тендера на капремонт об’їзної дороги Кам’янця-Подільського, хоча це було можливо зробити набагато раніше. Наголосив керівництву САД і облавтодору про недопустимість затягування процесу будівництва та термінів виконання. ДСБТ – на посилення роботи зі збереження наших доріг.

Також хочу відзначити, що на Хмельниччині дуже низький відсоток виконання робіт з ремонту доріг місцевого значення, які фінансуються з Дорожнього фонду у вигляді субвенції на облдержадміністрацію. Недопустимо «сидіти» на грошах, жити на відсотки і нічого не робити. Буду доповідати міністру і вживатимемо заходів реагування!».

Згадав Юрій Федорович про кам’янецькі дороги і під час урочистого засідання сесії міськради:

– Спільно з народним депутатом Володимиром Мельниченком і мером Михайлом Сімашкевичем плануємо цього року будівництво і відкриття одного з найбільших асфальтних заводів, що дасть Кам’янцю додатково 250 робочих місць. І враховуючи всі напрацювання, думаю, що за три-чотири роки голова за дороги в місті боліти не буде. 

Допомогти цьому, напевно, має і реалізація планів щодо кредиту 15 млн. євро на ремонт кам’янецьких доріг, про який нардеп згадав також на сесії міськради.

P.S. Коли верстався номер, стало відомо, що наше місто, як іще три в Україні, отримає кошти від Європейського банку реконструкції та розвитку в сумі 15 млн. євро на проект «Безпечне місто». Цією новиною в соцмережах поділився Михайло Сімашкевич.