Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
1 Червня 2018

ПОНТОНЕРИ НАБИВАЛИ РУКУ

ПОНТОНЕРИ НАБИВАЛИ РУКУКатери супроводжують великовантажні понтони, димова завіса, польова кухня, військова техніка та розбиті намети – таку картину можна було побачити на р.Дністер поблизу с.Велика Слобідка.

Саме там проводилися 3-денні тактикоспеціальні заняття з обладнання та утримання поромних переправ через водну перешкоду, що завершилися вчора. До навчань залучалися 47 військовослужбовців 11 понтонно-мостового батальйону 48-ї інженерної бригади (командир полковник Віктор КОРШОК).

– На спецнавчання на Дністер виїхали всі, – каже командир 11 ПМБ підполковник Руслан ЗЕЛІНСЬКИЙ. – Як досвідчені понтонери, котрі не один рік служать і успішно виконували завдання на сході України, так і новоприбулі контрактники. 19 червня у рамках ротації вони вирушать до району проведення Операції об’єднаних сил на Донбас. Теорію всі опанували, а практично її закріплять безпосередньо на місцевості.

Начальник інженерної служби батальйону старший лейтенант Сергій ЧЕРНАКОВ підкреслив, що поромна переправа вантажопідйомністю 170 тонн, яку облаштовували новоспечені контрактники, запросто зможе нести на собі щонайменше три танки.

– Торік у червні, щоправда, на сході України, один із наших підрозділів облаштовував таку переправу неподалік від Старомлинівки, що на Донеччині. Тоді ми переправляли танки, – додав старший лейтенант.

Доки спілкуємося про справи військові, понтонери не сидять без діла. Вони оперативно облаштовують поромну переправу, надягають на журналістів рятівні жилети і в супроводі катерів усі дружно переправляємо техніку в інше місце. А щоб «ворог» нас не помітив, водну прогулянку маскуємо димовою завісою.