Четвер, 25 Квітня 2024 р.
8 Червня 2018

ВИРИЛИ СКЛЕП ПОТОЦЬКОГО

Парне поховання у фортеціАрхеологічні відкриття на території Старого замку тривають. На сьомий день розкопок під фундаментами костелу св. Станіслава знайдено цвинтар, що був при церкві Покрови Богородиці. Розкрито п’ять поховань, одне з яких парне, а одне – дитяче. В парному похованні знайдено дві пряжки, три металеві кільця та ніж.

Розкрито також частину стін костелу св. Станіслава, в межах якого знайдено залишки будівлі. Археологи припускають, що це склеп, в якому був похований один із магнатів Потоцьких (згідно з описом 1613 р.).

Нагадаємо, що минулого тижня у дворі Старої фортеці виявлено жіноче поховання часів Київської Русі. Археологічні розкопки розпочалися 28 травня і здійснюються згідно з договором між історичним музеєм-заповідником і ДП «Науково-дослідний центр «Охоронна археологічна служба України» Інституту археології НАНУ (керівник експедиції Лариса ВИНОГРОДСЬКА).

Крім того, співробітники музею у складі Кам’янець-Подільської архітектурно-ар­хеологічної експедиції продовжують розкриття втраченої історичної забудови на вул.Татарська 17/1. Тут знайшли залишки стін, підвал, а також два рівні мощення дороги. Вони датуються періодом кам’янецького еялету та середини – ІІ половини XVIII ст. Мощення турецького періоду (1672-1699 рр.) складається з великих піщаних і вапнякових плит.

За інформацією Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника.