Субота, 20 Квітня 2024 р.
8 Червня 2018

ВУЛИЦІ ОЛЕКСАНДРА УДОВИЧЕНКА БУТИ

6 червня відбулося чергове засідання топонімічної комісії міськради. З’явилися на засідання 9 членів із 15, для ухвалення рішень потрібно 8 голосів. Рівно 8 членів і голосували позитивно за кожну з ухвал.

Комісія рекомендує перейменувати вулицю Папаніна на Підзамчі на вулицю Олександра Удовиченка. Олександр Іванович Удовиченко (1887-1975) – генерал-полковник армії Української Народної Республіки. Він був командиром стрілецької дивізії, яка 3 червня 1919 р. визволила Кам’янець від більшовиків, унаслідок чого місто майже півроку було столицею УНР, а цей період уві­йшов в історію України як Кам’янецька доба.

Відповідно до вказівок Українського інституту національної пам’яті, рекомендовано депутатам міськради включити до списку на перейменування вулиці Ватутіна в селищі Смирнова та Вутіша на Польських фільварках. Також рекомендовано включити до списку на перейменування провулок Голованівського-Барського в селищі Смирнова (ім’я цього більшовицького діяча місцевого масштабу надано 1967 року, первісно провулок називався Шкільним).

Розглянуто також звернення Хмельницького обласного осередку Всеукраїнської екологічної ліги про надання одній із вулиць Кам’янця імені генетика Миколи Тарнавського (1906-1953), уродженця Мукші Китайгородської (про нього писав «Подолянин» 12 і 19 серпня 2016 р. і рекомендував Жовтневе перейменувати на Тарнавське). Комісія взяла до уваги це звернення, доручено департаменту містобудування й архітектури підготувати список вулиць, які можна перейменувати.