Субота, 20 Квітня 2024 р.
8 Червня 2018

ГРОШІ, В ОСНОВНОМУ, ПІДУТЬ ПІД ЗЕМЛЮ

Нові імена на мапі міста, он-лайн-спостереження за роботою виконкому, розподіл бюджету та комп’ютер у подарунок школяру. Про це та інше йшлося на сесії міськради, пленарне засідання якої відбулося 5 червня.

ГРОШІ, В ОСНОВНОМУ, ПІДУТЬ ПІД ЗЕМЛЮНа початку навчального року під час зустрічі з переселенцями міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ і народний депутат Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО пообіцяли подарувати комп’ютер тому школяру з родин переселенців, хто найкраще завершить навчальний рік. І ось під час сесії омріяний по­дарунок отримав Данило ГАРАН, учень вже 2-Б класу НВК №9 ім.Аліма Трояна (на фото).

Його родина змушена була переїхати до Кам’янця із с.Безіменне Новоазовського району Донецької області. Батько Данила подякував усім за підтримку і зізнався, що за чотири роки скитання вони у Кам’янці нарешті знайшли свій дім.

Завдяки державній субвенції, до кінця року планують придбання двох квартир: одну – для матері загиблого та одну – для пораненого військовослужбовця. Загалом за три роки для сімей загиблих військовослужбовців і поранених, які отримали першу чи другу групу інвалідності, у Кам’янці придбано 8 квартир.

Згідно з рішенням депутатів, он-лайн транслюватиметься робота не тільки сесії, а й виконавчого комітету міськради. Тепер кам’янчани зможуть наживо прослідкувати за засіданнями виконкому.

Топонімічними змінами, внесеними на сесії, стало перейменування двох провулків: Папаніна – на Замковий, Піонерський – на Затишний.

Майже одноголосно депутати проголосували за створення інклюзивно-ресурсного центру. Також підтримали звернення до облдержадміністрації, аби при розподілі коштів на ремонт доріг (а це 450 млн.грн. із Держбюджету) не забули і про кам’янецькі шляхи.

Після сесії суттєво поповнився статутний капітал КП «Міськтепловоденергія». Одним рішенням виділено 700 тис.грн., другим – 2 млн. 800 тис.грн., отже, всього 3,5 млн.грн. для «створення аварійного запасу труб для оперативної ліквідації аварійних ситуацій на мережах центрального опалення і гарячого водопостачання».

Загалом на сесії депутати розглянули понад сотню питань.