Середа, 24 Квітня 2024 р.
15 Червня 2018

ПОПЕРЕДИЛИ ПРО ЗАГРОЗУ

На понад сотню безробітних у районі може стати більше, – про це 14 червня попередили працівники Довжоцького спиртозаводу. Через протистояння концерну «Укрспирт», до якого входить підприємство, і фіскальної служби вони можуть залишитися без робочих місць.

Із транспарантами «Робота підприємства – це збереження робочих місць», «Ні» банкрутству «Укрспирту!», «Не допустимо руйнації спиртової галузі!» вони прийшли до приміщення райради, аби повідомити про проблеми, з якими стикається підприємство.

До мітингарів вийшов заступник голови райради Віктор ЄРМЕНЧУК.

– Нині концерн «Укрспирт» має складні відносини із фіскальною службою України, – розповідає Віктор Петрович. – Концерну нарахували солідну пеню на понад 180 мільйонів гривень. Заблокували рахунки. Зрозуміло, якщо вони будуть заблоковані й надалі, то людям припинять виплачувати заробітну плату, не буде обігових коштів. Спиртзаводчани хвилюються, що доведеться зупинити виробництво, тому звертаються в різні державні установи, органи місцевого самоврядування, аби ті апелювали вище – до Верховної Ради, Президента, Кабміну, щоб ті надали їм можливість працювати. У свою чергу районна влада також вживатиме відповідні заходи – звертатимемося скрізь, куди лише можна, аби зберегти робочі місця в селі.

Людей, які потирають руки, мовляв, не буде спиртозаводу – зникне сморід у місті, боїмося засмутити, що сморід буде ще більший, адже за бардополями нікому буде дивитися.