П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
15 Червня 2018

ДРУКУВАТИМЕМО КНИГИ

Цього року міська влада ініціювала виділення коштів у розмірі 100 тисяч гривень для підтримки місцевих авторів і видавців.

На розгляд експертної ради, чиє перше засідання відбулося 12 червня, надійшло три пропозиції від кам’янчан із чітко окресленим кошторисом і готовими до друку книгами.

Перше видання – «Адам Міцкевич «Кримські сонети» – представила Юлія ЛИСКУН, запропонувавши свій переклад сонетів, у якому прагнула зберегти ритміко-інтонаційні та образно-стилістичні особливості оригіналів. Книга двомовна – українсько-польсь­ка. Кількість – 200 примірників, кошторис – 3200 грн.

Друга пропозиція – повість-колаж у новелах Мар’яна КРАСУЦЬКОГО «Грози над териконами». Це книга про мужність і стійкість, любов до рідної землі, до України, готовність віддати за неї найдорожче – житття, про справжніх Героїв-захисників Донбасу та їхніх добровільних помічників – волонтерів. На вихід у світ 200 її примірників потрібно 4 тис.грн.

Третє запропоноване видання – монографія Наталії УРСУ та Уляни БУГЕРЧУК «Чари козацького письма. Мальовниче життя Бориса Негоди», в якій розкриваються характерні риси творчої спадщини Бориса Негоди, яка є вагомою складовою подільської куль­тури, зокрема художньої творчості на Кам’янеччині. Запропонована до друку кількість примірників – 500, вартість – 48 505 грн.

Порадившись і врахувавши, що кошторис дає можливість профінансувати всі три проекти, члени ради ухвалили рішення виділити кошти на кожну з поданих пропозицій.

До 18 червня можна оскаржити це рішення, а через десять днів, згідно з розпорядженням міського голови, можна буде розпочати процедуру фінансування.

Враховуючи затверджене положення, 40 відсотків книг буде передано на бібліотеки міста, 10% залишаться в міській раді як презентаційний матеріал, а 50% отримає автор.

Прес-служба міськради.