П'ятница, 29 Березня 2024 р.
22 Червня 2018

ВІДБУВСЯ МУНІЦИПАЛЬНИЙ ФОРУМ

ВІДБУВСЯ МУНІЦИПАЛЬНИЙ ФОРУММер Кам’янця Михайло СІМАШКЕВИЧ поділився досвідом співпраці з головами місцевого самоврядування України під час ХІV Українського муніципального форуму, що відбувся в Києві 18-19 червня.

На захід зібралися майже 400 учасників: голови громад-членів АМУ і представники органів місцевого самоврядування, парламенту, уряду, проектів міжнародної технічної допомоги, експертного середовища та партнерів Асоціації з Норвегії, Канади та Литви.

У своєму виступі Михайло Сімашкевич, зокрема, зазначив, що рівень довіри громади до влади залежить від того, наскільки вона включена до процесу ухвалення рішень. Люди завжди хочуть зробити щось спільно. І якщо є довіра до місцевої влади, то є плідна співпраця.

У рамках форуму експерти презентували результати соціологічного дослідження оцінки стану місцевої демократії в містах України.

Одним із критеріїв оцінювання було питання рівня довіри до міського голови. У Кам’янці-Подільському цей показник становить 3,1, що на 0,1 більше ніж 2014 року. Середній показник в Україні – 2,9.

Анна СІРА.