Четвер, 28 Березня 2024 р.
28 Червня 2018

БЛИЖЧІ ДО IMSMA

Олеся НЕТРЕБІНАРобота щодо впровадження системи управління інформацією з протимінної діяльності IMSMA в Україні триває. Недавно із курсів підвищення кваліфікації IMSMA (рівень А2) повернулася старший солдат Центру розмінування Олеся НЕТРЕБІНА. Захід відбувся у швейцарському місті Шпіц. Незмінні організатори – Женевський міжнародний центр гуманітарного розмінування. Участь у заході також взяли представники Судану, Сомалі, Філіппін, Мозамбіку, Малі, Лівану, Південного Судану, Таджикистану, Грузії.

– Це мій другий візит до Швейцарії, – ділиться враженнями відповідальний виконавець відділення сертифікації загону оцінки відповідності та сертифікації Центру розмінування Олеся Нетребіна. – Торік нас навчали, як налаштувати базу даних для внесення інформації, працювати із нею як адміністратор. Цього разу на курсі підвищення кваліфікації IMSMA А2 вивчала програми, призначені для візуального аналізу зібраної в системі IMSMA перевіреної інформації. Вони застосовуються в усьому світі для аналізу даних і візуалізації інформації протимінної діяльності, дають можливість збирати інформацію з різних джерел, аналізувати її для подальшого ухвалення рішення, опираючись на факти й докази.

Тема мінної безпеки залишається актуальною, оскільки схід України є найбільш забрудненим вибухонебезпеч­ними предметами. Аби очистити ці території, нам знадоб­ляться роки.

Після опанування курсу кам’янчанка успішно склала іспит і отримала відповідний сертифікат.