Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
28 Червня 2018

ЄДИНИЙ В УКРАЇНІ МОНУМЕНТ ДЖУРИ!

23 червня засновник Благодійного фонду «Міст» ім.Михайла Савенка, який опікується інтернатними закладами області, в тому числі й на Кам’янеччині, зробив ще одну гарну справу.

Дмитро Савенко, Сергій ІсаєнкоНа Городоччині з’явився арт-сквер «Джура». Як відомо, в XVI-XVIII ст. в Україні джурою називали зброєносця, учня козацької старшини. Зазвичай джурами були молоді хлопці.

Арт-сквер – подарунок Почесного громадянина с.Лісоводи Дмитра САВЕНКА громаді села та учням Лісоводської школи із вдячністю за прихисток у важкі повоєнні роки маленького хлопчика-сироти, вихованця місцевого дитячого будинку Михайла САВЕНКА – батька засновника БФ «Міст».

– Облаштування арт-скверу було повністю профінансовано Дмит­ром Михайловичем. Можна сказати, що в цей проект і в подільський орнамент, який було вимощено тротуарною плиткою на території 600 квадратних метрів, вкладені його серце й душа! – каже президент БФ «Міст» Сергій ІСАЄНКО.

В урочистостях із нагоди відкриття скверу також взяли участь голова Хмельницької ОДА Вадим ЛОЗОВИЙ, директор департаменту освіти і науки ОДА Олег ФАСОЛЯ, директор департаменту соцзахисту населення ОДА Світлана ЛУКОМСЬКА, директори дитячих закладів, яким допомагає фонд, волонтери і гравці мотобольної команди «Поділля».

На запрошення Дмитра Савенка над проектом і виготовленням із металу триметрової фігури джури працювали кам’янецькі митці – архітектор Вадим ПОРЧИНСЬКИЙ, скульптори Сергій КЛЯПЕТУРА та Роман КЛІЩ.