Середа, 24 Квітня 2024 р.
6 Липня 2018

ОСТАННІ ЗНАХІДКИ У СТАРОМУ ЗАМКУ

1 липня археологічні дослідження на місці розташування церкви Покрови Богородиці та костелу святого Станіслава, що знаходяться на території Старого замку, були офіцій­но завершені. Але в останні дні дослідники відкопали дещо цікаве й унікальне.

Однією із найсвіжіших знахідок став іще один давньоруський чоловічий скелет ХІІІ ст. За словами кандидата історичних наук, провідного наукового спів­робітника Кам’янець-Подільсь­кого державного історичного му­зею-заповідника Ігоря СТАРЕНЬ­КОГО, цей скелет відноситься до кладовища давньоруського храму, а Покровська церква була побудована пізніше.

Також у західній частині розкопу виявлено розвал печі.

В знайдених матеріалах – дві турецькі монети – мангіри Су­лей­мана ІІ (1687-1691) і фрагменти пічних кахлів. А всередині склепу в межах Покровської церкви було виявлено мурування на земляному розчині. Зважаючи на матеріал, виконане воно наприкінці XVII століття.

Археологічні роботи на цьому об’єкті завершені, хоча самий археологічний сезон ні, адже упродовж року дослід­ники працюватимуть на території Ка­м’янця та району.

Ігор КИРИЛЮК.