Субота, 20 Квітня 2024 р.
13 Липня 2018

МЕТА – ЯКІСНА РЕАБІЛІТАЦІЯ

Як забезпечити якісну реабілітацію дорослих і дітей з інвалідністю, обговорюють у Кам’янці-Подільському. Вчора у конференц-залі готелю «Клеопатра» зібралися медики і працівники соціальної сфери на навчально-практичну міжвідомчу нараду, яка завершить роботу 13 липня прийняттям відповідної резолюції. Захід ініціювали Міністерство охорони здоров’я України та Мінсоцполітики.

МЕТА - ЯКІСНА РЕАБІЛІТАЦІЯ– Наразі потрібно обговорити низку актуальних питань щодо реабілітації людей з обмеженими можливостями, складання для них індивідуальної програми та її виконання органами охорони здоров’я і соціальної політики. Не оминемо увагою й важливої проблеми реабілітації осіб з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва чи профзахворювання, – наголосив головний лікар Центральної МСЕК МОЗ України Володимир МАРУНИЧ. – На жаль, останніми роками кількість людей, котрі звертаються із питаннями медико-санітарної допомоги набагато зросла. Це пов’язано зі складною ситуацією в Україні, війною на сході. Й ми повинні докласти максимум зусиль, аби якісно надати таку допомогу.

Як зазначив директор департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА Яків ЦУГЛЕВИЧ, на сьогодні функціонує обласний госпіталь ветеранів війни, оснащений сучасним облад­нанням для надання якісної медичної допомоги і психологічної підтримки. Крім цього, в області діють іще близько 30 реабілітаційних центрів для людей з обмеженими можливостями.

– Про актуальність теми свідчать цифри: на Хмельниччині проживають близько 120 тисяч осіб з інвалідністю, іще 35 тисяч потребуть додаткової реабілітації, зокрема й 352 учасників АТО, котрі отримали інвалідність під час війни, – зазначив голова Хмельницької облради Михайло ЗАГОРОДНИЙ. – Наше завдання – систематизувати роботу задля покращення життя людей з інвалідністю, аби вони відчували себе повноцінними учасниками соціуму. А ще маємо створити їм комфортні умови не лише для життя, а й для праці.

Вікторія БОЯРШИНОВА.