Субота, 20 Квітня 2024 р.
20 Липня 2018

ПУЛЬС ТУРИЗМУ

Шляхи загальнонаціональної програми обмінних візитів «Маршрути успіхів» пролягли через Кам’янець.

Олександр Слобожан і Михайло Сімашкевич  під час прес-конференції18-19 липня тривав навчальний візит «Підвищення туристичної привабливості Кам’янця-Подільського як чинник економічного розвитку міста». Захід проводить Асоціація міст України в рамках про­грами «Маршрути успіхів» Проекту USAID «ПУЛЬС» у співпраці з Кам’янець-Подільською міською радою.

Близько 30 представників різних міст із 19 областей України знайомство з містом розпочали під час зустрічі в сесійній залі міськради.

Міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ і його заступник Вадим САВЧУК розповіли гостям, серед яких очільники міст, фахівці органів місцевого самоврядування, які працюють у сфері розвитку туризму, про принади перлини Поділля.

У вітальному слові виконавчий директор АМУ Олександр СЛОБОЖАН розповів детальніше про проект, роботу Асоціації міст України щодо розбудови місцевого самоврядування, підкреслив важливість обміну досвідом у всіх галузях.

– Зважаючи на децентралізаційний рух, муніципалітети повинні знайти свою нішу та закріпитися в ній, щоб досягти успіху. Завдяки спільним зусиллям членів АМУ, за останні роки вдалося зберегти близько 50 млрд.грн. для муніципалітетів, відстоюючи позиції громад у рамках бюджетного процесу. Далі буде складніше, і ресурси можуть закінчитися, тому кожна громада має працювати над власною стратегією заробляння коштів, – зазначив Олександр Володимирович. 

За два дні «Маршруту успіху» його учасники дізналися більше про досягнення міста в туристичній сфері, оглянули під час екскурсії туристичні об’єкти міста, ознайомилися із практиками впровадження музейного «єдиного квитка», інтерактивних інформаційних панелей, квестів для дітей і дорослих.