П'ятница, 29 Березня 2024 р.
3 Серпня 2018

КОМУ НА БЮДЖЕТ, А КОМУ НА КОНТРАКТ?

1 серпня абітурієнти нарешті дізналися, кого з них рекомендовано на бюджет. Йдеться про вступників, які вступають після школи на бакалавра, а також магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямування. Розподіл бюджетних місць відбувся за алгоритмом адресного розміщення державного і регіонального замовлення.

У тих вступників, яких рекомендовано на бюджет, в електронному кабінеті навпроти однієї із заяв з’явився статус «Рекомендовано до зарахування (навчання за кошти державного (регіонального) бюджету)». Таким вступникам потрібно виконати вимоги до зарахування до 18-ї години 6 серпня, зокрема подати оригінали документів. Із їх переліком, а також іншими умовами можна ознайомитися на сайтах вишів або звернувшись до приймальних комісій.

Після виконання вимог статус електронної заяви має змінитися на «Включено до наказу». У виші видається наказ про зарахування. Якщо ж вступник не виконає вимог, то його рекомендація анулюється, а статус електронної заяви змінюється на «Виключено зі списку рекомендованих (навчання за кошти державного (регіонального) бюджету)».

У тих, хто не отримав 1 серпня рекомендацію на бюджет, навпроти всіх заяв залишиться статус «Допущено до конкурсу». Такі вступники автоматично беруть участь у конкурсі на контракт.

Після зарахування на бюджет – 7 серпня – відбуватиметься надання рекомендації до зарахування на контракт. У разі її отримання статус електронної заяви вступника змінюється з «Допущено до конкурсу» на «Рекомендовано до зарахування (навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб)».

За матеріалами сайту МОНУ.