Четвер, 28 Березня 2024 р.
10 Серпня 2018

ДІЙШЛИ ДО МЕЖІ

ДІЙШЛИ ДО МЕЖІКам’янець-Подільський активно встановлює межі. Щойно спеціалісти виготовили проект меж каньйону, одразу ж взялися до парку, аби визначити його кордони в натурі. Нарада щодо цього питання відбулася 8 серпня.

За словами заступника міського голови Сергія БАБІЯ, три роки знадобилося експертам для встановлення меж каньйону, їхній проект погодили всі можливі державні організації, але щоб включити його до реєстру, держава проводить експертизу всіх тих погоджень. Після експертизи буде пробний висновок, а потім реєстрація – і каньйон нарешті матиме чітку межу. Цікаво, що проектом визначено навіть берегову зону річки Смотрич, а також виведені підземні фундаменти історичної спадщини. Позитив у тому, що тепер усі точно знатимуть, де ж та межа, за якою не можна ні будувати, ні пускати БРДМи.

– Під час наради ми подякували всім службам за таку важку й клопітку роботу, – каже Сергій Віталійович, – масштаби їхньої праці вражають. Тепер взялися за парк, аби і ним ніхто не спекулював, і всі розуміли, де його кордон. Саме тому ми організували робочу нараду за участі начальника управління екології та природних ресурсів ОДА Руслана ЯКУБАША, представників: Хмельницької обласної екологічної інспекції – Людмили БЕРЕЗЮК, НПП «Подільські Товтри» – Михайла ДРЕБЕТА, ТоВ «Земексперт» – Івана КУШНІРУКА та відповідальних працівників міської ради. Межі міського парку відсутні з 1970 року, тому ми виробили спільний покроковий план дій щодо подальшої роботи з утвердження території міського парку та скверів. Із цього приводу міський голова та міська рада вже ухвалили відповідне рішення.