Середа, 24 Квітня 2024 р.
10 Серпня 2018

ЕКОМУЗЕЮ БУТИ!

«Зелене світло» екомузею, дозвіл на облаштування двох меморіальних дощок, кошти на дах і купа земельних питань, частину з яких знято на доопрацювання, – ці та інші питання розглядалися під час чергової сесії, що відбулася в міськраді 7 серпня.

Оперативно народні обранці підтримали звіти управлінських компаній «Господар» і «Південь», затвердили в новій редакції програму підготовки і проведення загальноміських заходів, свят та ювілейних дат на 2018 рік, інші соціально важливі програми. Зокрема, й щодо забезпечення громадян та учасників АТО доступним житлом на 2018-2022 роки. Відповідно до цієї програми, 50% вартості житла компенсує держава, 10% – міський бюджет, решту сплачує громадянин. Наразі на п’ять років для відповідних потреб у міській скарбниці передбачено 431 тис.грн. За ці кошти вдасться забезпечити житлом 15 сімей. За станом на 1 січня цього року, на черзі по житло стоять 3535 сімей.

Проголосували депутати міськради і за облаштування двох меморіальних дощок. Одну  встановлять на фасаді ЗОШ №15 – саме тут навчався загиблий на сході України, Почесний громадянин міста Ростислав ДОБРОШИНСЬКИЙ. Друга з’явиться за клопотанням Хмельницької обласної організації Національної спілки архітекторів України на будинку №1, що на вул.Шевченка, на честь архітектора Ізяслава МЕДВЕДОВСЬКОГО.

Наступного року в місті може розпочатися будівництво еколого-освітнього-візит-центру на місці колишнього Літнього теат­ру, що перебуває в аварійному стані, у парку Героїв Євромайдану. Під час сесії депутати надали дозвіл НПП «Подільські Товтри» на розробку проекту землеустрою щодо відведення в постійне користування земельної ділянки орієнтовною площею 4 тис. 218 кв.м для будівництва екомузею. Його буде зведено за грантові кошти.

200 тис.грн. виділено і на ремонт частини покрівлі будинку на вул.Драгоманова, 12/1. Через неякісно виконані роботи забудовником уже роками страждають жителі цього будинку. 

Внесли депутати зміни і до міського бюджету на 2018 рік.